Je to realno? Po žrebu je bilo o tem nerealno razmišljati, taka so pač razmerja v evropskem rokometu. A vsi igrajo, se trudijo, z željo se da veliko narediti, seveda pa bo zelo težko. Celje je limitirano glede na kakovost igralskega kadra, marsikaj lahko nadomestijo z bojevitostjo. Realno je upati, dokler se igra, možnosti pa so resnično majhne, kajti realno je Flensburg močnejši.

Odličen rezultat je doseglo tudi Gorenje, ki je premagalo PSG, ki ima ogromno naftnih dolarjev. Parižani so glede na imena vredni strahospoštovanja, ne pa po sistemu igre, ki ga sploh nimajo. V tekmo so šli ležerno. Velenjčani so v primerjavi z njimi palček. Že v uvodnih minutah se je videlo, da so Velenjčani preveč spoštovali tekmeca. PSG je delal začetniške napake, ki so bile posledica ležernega pristopa. Med tekmo pa je težko prestaviti v višjo prestavo. Velenjčanom se je med tekmo dvignila samozavest, imeli so odličnega vratarja, čvrsto obrambo, igra Parižanov pa je preveč temeljila na individualnih akcijah. Velenjčani so dosegli lepo zmago in Parižanom nagnali nekaj strahu v kosti.

O možnostih na povratni tekmi lahko ugotovimo enako kot pri Celjanih: so zelo majhne, toda mogoče je vse. Zadovoljen bi bil že, če bi Celjani in Velenjčani pokazali podobno igro, kot so jo minuli konec tedna.

Uroš Šerbec je nekdanji kapetan Celja in slovenske reprezentance.