Velenjski rokometaši gredo skozi dobro obdobje, saj imajo v državnem prvenstvu kar pet točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci iz bližnjega Celja, v ligi prvakov pa so se znova prebili med 16 najboljših ekip. V najmočnejšem evropskem tekmovanju zdaj neobremenjeni čakajo močne, a v prvem delu lige prvakov vendarle nekoliko neprepričljive Parižane, s katerimi se bodo na prvi tekmi osmine finala pomerili v soboto.

Poleg vseh zvezdnikov prihaja tudi stari znanec Melić

PSG bo v Šaleško dolino prišel z vsemi svojimi največjimi zvezdniki, kot so Danec Mikkel Hansen, Hrvata Igor Vori in Marko Kopljar, Francozi Luc Abalo, Daniel Narcisse, Samuel Honrubia in mnogi drugi, največ pozornosti domačih ljubiteljev rokometa pa bo zagotovo pritegnil črnogorski krilni igralec Fahrudin Melić, ki je med letoma 2011 in 2013 navduševal v velenjskem dresu, v pariškem pa ima nekoliko stransko vlogo.

Ne razmišljajo o napredovanju, le o čim bolj enakovrednem boju

"V soboto bomo gostili vrhunske Parižane, za nas bo to lepa nagrada za uspešne predstave v skupinskem delu lige prvakov," je na druženju z novinarji danes uvodoma dejal velenjski trener Ivan Vajdl in dodal: "O napredovanju ne razmišljamo, zato pa se želimo čim bolj enakovredno zoperstaviti imenitnemu francoskemu tekmecu. Težko bo razbiti njihovo visoko obrambo 6-0, na drugi strani pa bomo imeli velike težave, da onemogočimo izjemne individualne sposobnosti Hansena, Abaloja, Narcissa in drugih igralcev pariškega moštva. Na sobotnem dvoboju računam tudi na izdatno podporo s tribun, prepričan sem, da si moji varovanci to tudi zaslužijo."

V velenjskem taboru nimajo večjih težav s poškodbami, nastopil bo tudi "motor" ekipe Staš Skube, ki je zavoljo bolečin v desni rami - posledica trka z Janezom Gamsom na treningu - na sredini ligaški tekmi proti Ribničanom igral le dvajset minut. Drugi igralci so pripravljeni na rokometni spektakel, hkrati pa upajo, da bo končna odločitev o četrtfinalistu lige prvakov vendarle padla šele na povratnem dvoboju, ki bo 30. marca v francoski prestolnici.

V Zlatorogu tekma nostalgičnih spominov

Celjski rokometaši so pred desetimi leti v velikem finalu najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini na kolena položili Flensburg-Handewitt, v nedeljo, 23. marca, pa se bodo s tradicionalnim nemškim tekmecem pomerili v prvi tekmi osmine finala evropske lige prvakov. Slovensko-nemški klubski dvoboj se bo v Zlatorogu pričel ob 19.15.

Zasedba iz mesta ob Savinji je v zadnjem desetletju precej izgubila na veljavi in šarmu, glede tega je v veliko boljšem položaju ekipa iz severne Nemčije, ki je absolutna favoritinja bližnjega dvoboja osmine finala. Celjski klub bo bržkone ostal praznih rok proti Flensburgu, navkljub temu pa ni pozabil na zares sanjsko slovensko rokometno leto 2004, ko je tudi slovenska moška reprezentanca osvojila srebrno kolajno na evropskem prvenstvu na domačih tleh.

Zavoljo tega bo nedeljski obračun v Zlatorogu poln nostalgičnih spominov, domača ekipa pa se bo vrhunski nemški skušala zoperstaviti po najboljših močeh ter se v dvoboju rokometnih "velikanov in palčkov" prikazati v najlepši možni luči.

"Flensburg je bil pred začetkom sezone eden glavnih favoritov za nemški naslov, a so jih nato ustavile poškodbe. Kljub temu so še vedno v vrhu, na zadnjih tekmah pa znova kažejo izjemne predstave. Poleg tega imajo ambiciozne načrte tudi v ligi prvakov, tako da bomo v nedeljo gostili resnično izjemno ekipo z odličnimi posamezniki, ki v zadnjih letih nastopa praktično v nespremenjeni zasedbi. Že večkrat sem dejal, da Flensburg zame igra najlepši rokomet v Nemčiji, je ekipa, ki ve kaj hoče in v vseh fazah rokometa deluje premišljeno. Ne gojijo tipičnega nemškega sloga igre, temveč ima njihova igra glavo in rep. Kakovost imajo na vsakem igralnem mestu, ne eno, temveč po dva enakovredna igralca. Največja nevarnost je prav njihova ekipa kot celota, zato se moramo pripraviti optimalno, da bi lahko upali na presenečenje, kar je nekaj česar si vsi skupaj želimo in na kar pred polno dvorano upamo. Ne smemo si privoščiti napak, saj jih bodo kaznovali," je dejal trener Branko Tamše, ki ne bo mogel računati na trojico, ki se je Celju pridružila iz beloruskega Minska (Uroš Bundalo, David Miklavčič in Borut Mačkovšek), prav tako pa ne na poškodovana Blaža Blagotinška in Gregorja Potočnika.

Pravico na slovensko-nemškem nedeljskem obračunu bosta delila Norvežana Oyvind Togstad in Rune Kristiansen.