Na začetku arheoloških izkopavanj so pri podjetju Okra, ki raziskovanje opravlja, naredili testne sonde, vendar na grobove niso naleteli. Sledilo je ročno odstranjevanje materiala, pri čemer so ob temeljih starejših stavb in nekaj skulpturah na globini 1,8 metra našli šest grobov.

Od šestih najdenih grobov so štirje grobovi otroški, v nobenem pa ni grobnih pridatkov, kar otežuje natančno umestitev v čas in kulturno pripadnost pokopanega. Sicer naj bi grobovi, kot je za Primorske novice povedala Barbara Hofman iz podjetja Okra, datirali v peto stoletje našega štetja, v obdobje pozne antike.

Najdene grobove zaznamuje izrazita grobna jama, kar po besedah Hofmanove na območju Kopra ni tako pogosto. Na drugih lokacijah pokopana okostja namreč obdaja le nekaj kamnov, pri najdenih grobovih pa so postavljeni celotni obodi, eden od njih pa ima tudi tlakovano dno.

Na območju Kopra so najdbe antičnih grobov sicer redke, saj so nove zgradbe v mestnem jedru postavljali na območju starejših, grobišča pa se zaradi gradnje, spremembe namembnosti in značaja prostorov pogosto niso ohranila.