Mielejevi pralni aparati imajo tako najdaljši čas trajanja, kar dokazujejo testi, opravljeni na Inštitutu v Krefeldu. Tam so ugotovili, da po 5000 pranjih, kar pomeni dvajset let delovanja stroja v običajnem gospodinjstvu, še vedno brezpogojno delujejo. Pozornost tokrat usmerjamo bolj na pralne in sušilne stroje Miele. Ko so leta 1901 trgu predstavili svoj prvi pralni stroj, si ni nihče predstavljal, da je to uvod v izjemno zgodbo o uspehu. Podjetje je bilo na čelu tehnološkega napredka na področju gospodinjske in profesionalne nege perila in je, samo kot primer, evropskemu trgu prvo ponudilo sušilni in pralno-sušilni stroj. Kot izum podjetja Miele prav tako posebej izstopa program za ročno pralno volno in revolucionarni satasti boben. Oglejmo si samo nekatere prelomnice.

Pralni stroj z električnim motorjem leta 1911

Leta 1911 so predstavili prvi pralni stroj z vgrajenim električnim motorjem, leta 1947 nov pralni stroj s pokrovom, na katerem je nameščen mešalnik, in kadjo iz galvaniziranega jekla, leta 1956 pa se je s prvimi serijskimi pralnimi stroji začelo obdobje avtomatske nege perila. Kmalu za tem, leta 1958, a so trgu predstavili prvi sušilni stroj, sledila je njegova nadgradnja z inovacijo leta 1976, pralno-sušilnim strojem. Leto 1997 je bilo v znamenju že omenjene revolucije v negi perila, to je programa za ročno pralno volno, ki ga je prvo ponudilo podjetje Miele. Leta 2001 so razvili krmiljenje Softtronic in patentiran satasti boben, ki zagotavlja optimalno in nežno ravnanje s perilom, leta 2010 pa so v pralne stroje 'uvedli' tudi paro. Tehnologija SteamCare omogoča, da nekaterih tkanin skoraj ni treba več likati ali pa je potreba po likanju zmanjšana za do 50 odstotkov. Leta 2011 so praznovali 111 let podjetja, zadnja novost pa so pralni stroji serije W1 in sušilni stroji serije T1, ki po zagotovilih predstavnikov podjetja spet pomenijo novo revolucijo v negi perila.

Vsi pralni stroji Miele so generalno varčni in do okolja prijazni (A+++), novi pralni stroji pa še posebno. Kapaciteta polnjenja bobna je do 9 kilogramov, število vrtljajev centrifuge med ožemanjem pa dosega vse do 1600 v minuti. Najbolj pomembno je, da je pranje perila čistejše, priročnejše, varčnejše in bolje prilagojeno posameznim vrstam perila kot kdaj koli prej. Za to revolucijo v negi perila imajo zasluge tri svetovne novosti: Mielejev sistem PowerWash, funkcija dvofaznega doziranja TwinDos ter sistem kapsul CapDosing.

Polna izkoriščenost pralnega sredstva

Sistem PowerWash ima dve značilnosti vrhunske učinkovitosti: »intenzivno pršenje luga« in program »QuickPowerWash«. Optimalno kroženje luga omogoča, da je učinkovitost pralnega sredstva polno izkoriščena, učinek pranja pa se izboljša za 10 odstotkov. S programom QuickPowerWash se perilo opere v manj kot eni uri, rezultati pranja pa so enaki kot pri daljšem pranju.

Tekoči detergenti so danes izjemno priljubljeni, čeprav vse doslej niso bili univerzalni za vsa perila. Z dvofaznim sistemom TwinDos pa je učinek pranja še izboljšan in lahko se popolno opere tako barvno kot belo perilo s tekočim pralnim sredstvom. Skrivnost odličnega učinka pranja je v dveh komponentah tekočega pralnega sredstva – UltraPhase 1 in UltraPhase 2, ki ju stroj samodejno sprosti iz ločenih kartuš v idealnem trenutku med procesom pranja. Kartuši sta varno spravljeni v notranjosti pralnega stroja. Kot smo že omenili, sistem omogoča pranje belega in barvnega perila, kar je revolucija v negi perila, saj običajna tekoča pralna sredstva ne vsebujejo belil.

Čiščenje kot v čistilnici s pralnimi kapsulami

In še tretja novost: doziranje z Mielejevim sistemom CapDosing, ki omogoča pranje oblačil, ki zahtevajo posebno nego in ste jih doslej morali nositi v čistilnico. Sedaj jih lahko operete s kapsulami Miele. Položite jih v prekat za mehčalec, pralni stroj Miele pa nato avtomatsko sprosti vsebino kapsul v ravno pravem trenutku med pranjem. Za posebne potrebe pri pranju podjetje trenutno ponuja različne vrste kapsul, od mehčalca do impregnacijskega sredstva ali drugih posebnih pralnih sredstev v priročnih odmerkih. Da drugih prednosti (satasta struktura bobna, upravljalnik programov, ki omogoča, da s klikom na tipko prilagodite program svojim zahtevam in izberete med funkcijami: Intenzivno, Eko, Posebej nežno, Posebej tiho ali AllergoWash) ter drugih odlik strojev Miele niti ne omenjamo posebej.

Pralne stroje linije W1 krasno dopolnjujejo novi Mielejevi sušilni stroji linije T1 in Mielejeva linija pralnih sredstev CareCollection. S tem je krog zaključen in perilo obdelano optimalno ter popolno. Za več informacij se obrnite na izbranega Mielejevega partnerja ali direktno na Mielejev center, ki je odprt tudi ob sobotah.

www.miele.si