Chicherit je upal, da bo podrl rekord Američana Tannerja Fousta, ki je leta 2011 z avtomobilom skočil 101 meter (332 čevljev). V Guinnessovo knjigo rekordov s skokom dolgim 110 metrov se je želel vpisati že v nedeljo, a mu je podvig preprečila gosta megla. »Danes zjutraj sem bil pripravljen na skok, vendar vreme ni bilo ugodno. Visoke temperature in megla. Odločili smo se, da skok prestavimo na torek ali sredo,« je v nedeljo sporočil kaskader, ki se lahko pohvali tudi s štirimi nazivi svetovnega prvaka v gorskem kolesarstvu.

Ugodne vremenske razmere za skok so se Chicheritu ponudile danes, a se njegov poskus ni končal po pričakovanjih. Zalomilo se je pri pristanku, saj je trčil v pristajalno rampo, zaradi česar se je vozilo začelo divje prevračati.

Kot poroča lokalni častnik Le Dauphine, so bili na kraj nesreče nemudoma poklicani reševalci, Francoza pa so v bolnišnico odpeljali s helikopterjem. »Guerlain se počuti dobro in je že preučil video posnetek skoka, da bi ugotovil, kje se je zalomilo. Iz avta je izstopil sam, staknil pa je le lažje poškodbe. Sedaj ga čaka preventiven pregled z magnetno resonanco, da se prepričamo, če je z njim vse v redu,« so zapisali na njegovi za navijače namenjeni facebook strani.