Tudi trenerji morajo ali naj bi vsaj šli, preden zapustijo prizorišče, mimo poročevalcev. Zato večkrat podajo izjave, ki v kratkem času po neuspehih ali uspehih niso prežvečene. Četudi je bila zadnja izjava Andree Massija s finala svetovnega pokala v Lenzerheideju bombastična, češ da morda zapušča ekipo Tine Maze, pa je bila kljub temu premišljena.

Tvorec uspehov Tine Maze razmišlja pozitivno. Po vsem, kar se je v tej sezoni dogajalo v ekipi, gleda v pravilno smer. Sezona je bila po lanski fenomenalni tako zelo stresna, do februarja rezultatsko precej slabša od pričakovanj, turbulentna znotraj ekipe. Na obzorja so prihajali spori med Massijem in Tino Maze, mrzlično iskanje novega trenerja. Zlati olimpijski kolajni sta sicer povzročili evforijo tudi znotraj ekipe, a je pot do njiju pustila preveč odprtih ran, ki se v treh tednih še niso zacelile. Predvsem po tem, ko je teden dni pred koncem sezone v Areju dokončno padel v vodo boj za veliki kristalni globus.

Da bo Tina Maze v svetovnem pokalu vztrajala še prihodnjo sezono, ne dvomi nihče. Vprašanje je le, kolikšna bo cena te odločitve. Z Andreo Massijem v ekipi so bili cilji venomer najvišji, vsakdan pa bržčas preveč stresen za športnico, ki je v tej sezoni osvojila še zadnji kamenček mozaika, ki ji je manjkal na športni poti. Odgovor na vprašanje, od kod bo črpala motivacijo za nove uspehe v svetovnem pokalu in na svetovnem prvenstvu v Vailu, bo morala najti v prihodnjih tednih. Ne bi bilo slabo, če Korošica poskusi priti do ciljev na način, da bo Massi kdaj spremljal tekme z domačega naslonjača.

Čas bo pokazal, ali bosta Tina Maze in Andrea Massi na takšen način rešila zasebno zvezo ali jo izgubila. Poskusiti je vsekakor vredno. Še prej pa sestaviti ekipo, s katero lahko Črnjanka napade nove mejnike.