V zraku je obvisela izjava Andree Massija, ki je govoril o odhodu iz ekipe. Možno je, da je prišlo do zasičenosti v medsebojnem delovanju ali pa je perfekcionist na organizacijskem področju rekel, da na takšen način ne misli nadaljevati. Možno je tudi, da je prišlo do kratkega stika v osebnih odnosih. Težko je reči, ali so se njegovi cilji v življenju spremenili. Ostaja kup odprtih vprašanj.

Glede preostalega dela reprezentance je pomembno, da smučarska zveza razmisli, kako naprej, in postavi realne programe dela za naslednja štiri leta. Takšno sezono je treba čim prej pozabiti. Par svetlih točk sicer je, to sta Ilka Štuhec in Žan Kranjec, ki je zmagal v skupnem seštevku evropskega pokala v veleslalomu, kar je redek dosežek v slovenskem smučanju.

Treba se je še vprašati, kaj je z moškim smukom. Ta se je začel sesuvati, ko so tekmovalci izrekli nezaupnico Burkhardu Schafferju. Ko so ga nagnali, so se odrekli najbolj strokovnemu delu, ki je kdaj vladalo v slovenski smukaški ekipi. Poraja se vprašanje, ali še imeti ekipo za smuk. Bolje bi bilo, da bi imeli univerzalno ekipo, v kateri bi vsi trenirali vse discipline, šele na začetku sezone pa bi se specializirali.

Tone Vogrinec je starosta slovenskega alpskega smučanja.