Andreja Mali je prav tako pokrila vse tarče in bila na koncu 29. (+1:24,4), Anja Eržen pa 79. (+3:31,8/2).

Še eno zmago si je na domačem prizorišču pritekla in pristreljala biatlonka Kaisa Mäkäräinen, ki je bila najboljša na ženski sprinterski preizkušnji. Teja Gregorin se je z brezhibno strelsko predstavo na 7,5-kilometrski progi zavihtela na 14. mesto.

Velik del 43,3 sekundnega zaostanka si je Gregorinova nabrala že do prvega streljanja, sicer bi bila njena uvrstitev lahko še višja. Tekaški tempo je spet stopnjevala šele v zaključku tekme, čeprav sama tega ni čutila tako močno, kot na prejšnji tekmi.

"Nisem imela občutka, da sem tako počasi pričela tekmo, sicer bi najbrž že takoj vsaj nekoliko pospešila. Trenutno je tekaško stanje pač takšno, kot se kaže na teh zadnjih tekmah. Pozitivno stran sem našla v streljanju, kjer so se mi povrnili občutki samozaupanja. Obenem me veseli, da zaostanek ni pretirano velik in bom lahko ob natančnem streljanju na zasledovalni tekmi še napredovala. Razmere na progi so bile precej težke, vendar so bile podobne za vse tekmovalke in vsaka se poskuša po svoje kar najbolje znajti v njih," je še komentirala Gregorinova.

Tudi Andreja Mali se je izognila kazenskemu krogu in končala tekmo na 29. mestu ter dosegla nove točke svetovnega pokala. Anji Eržen sta ostali nepokriti dve tarči (1,1), s čimer je pristala na 79. mestu in izven dosega možnosti za nastop na jutrišnji zasledovalni tekmi.

V nedeljo bo v Kontiolahtiju na sporedu še zasledovalna preizkušnja, moški bodo na 12,5 kilometra tekmovali ob 10.45, ženske pa na 10 kilometrov ob 12.15, na obeh bomo imeli Slovenci po dva predstavnika.