Kdor ima diplomo iz prava, zna dobro francosko in bi rad odšel na prakso na Evropsko sodišče v Luksemburg, se lahko do 30. aprila prijavi za plačano pripravniško mesto, ki se bo odprlo 1. oktobra. Delo bo potekalo do konca februarja prihodnje leto. Več informacij je mogoče najti na povezavi bit.ly/1eiPn2V.

Absolventi, ki znajo dobro nemško ter jih zanimajo nemška družba, politika in zgodovina, se lahko prijavijo za prakso v nemškem parlamentu v Berlinu, ki bo potekala od 1. marca 2015 do 31. julija 2015. Rok za prijavo na plačano prakso je 30. junij. Več informacij je na naslovu http://bit.ly/1kQBjlW.

Študenti ali diplomanti marketinga oziroma komunikologije pa imajo priložnost za prakso v podjetju bonusbox, kjer iščejo praktikanta v berlinski pisarni. Delo je raznoliko in poteka v mednarodnem okolju in v sodelovanju s pisarno v Braziliji. Več informacij je mogoče najti na naslovu bonusbox.me/us/jobs.

Študenti komunikologije ali ekonomije, ki jih zanima online marketing, se lahko prijavijo tudi na plačano pripravništvo pri podjetju Quandoo v Berlinu, kjer bodo imeli tudi priložnost nadaljnje zaposlitve. Pogoji za prijavo so zelo dobro znanje angleščine ali nemščine, poznavanje excela, zanimanje za internet. Več informacij je mogoče najti na povezavi b2b.quandoo.de/jobs20.slo