Za norveško zvezdnico je končala še druga Norvežanka v finalu Ingvild Flugstad Östberg, sicer najhitrejša v kvalifikacijah, tretja je bila Švedinja Stina Nilsson. Sprinterski seštevek je osvojila Američanka Kikkan Randall.

"Ni šlo po mojih željah. Malo zgodaj je za analize, ampak počutila sem se v redu. Na ogrevanju je bil oprijem smuči dober, ko sem startala, smučem nisem mogla zaupati. Nekaj ni bilo v redu, poizkušala sem ujeti tekmice, a sem izgubljala na vzponu. Nisem zadovoljna. Verjamem, da sta serviserja naredila kar sta lahko, čeprav sta dva serviserja veliko premalo, kar bi morali imeti na tekmi za svetovni pokal," je povedala Višnarjeva, ki je sprinterski seštevek končala na šestem mestu, Fabjanova pa na 11.

"Nekako si vedno želim koraka naprej v klasiki. Ko mislim, da kakšno stvar odpravim, se drugje pojavi nova težava. Danes je bil najtežji del start, klanec in prehod sem imela dovolj moči ... Vsakič se pokažejo pomanjkljivosti. To je dobra šola, da vem, na čem delati v prihodnosti. Rezultat ni blesteč," je misli strnila Fabjanova.

Za Petersonom sta končala preostala švedska finalista, Emil Jönsson na drugem in Calle Halfvarsson na tretjem mestu. Skupni zmagovalec seštevka v sprintu je postal Norvežan Ola Vigen Hattestad. Pred tekmo v Falunu je imel pred rojakom Eirikom Brandsdalom 41 točk prednosti, vendar je Hattestad po diskvalifikaciji ostal brez uvrstitve. Brandsdal bi za skupno zmago moral končati na odru za zmagovalce, vendar so mu je to preprečila švedska trojka.