Najprej sta Dušan Gorišek in Bojan Špik na včerajšnji odprti seji znova na kratko predstavila svoja pogleda, ki sta si zelo različna. Nekdanji alpski smučar Gorišek, ki je pri 60 letih v izvrstni kondiciji, meni, da je treba v krizo slovenskega alpskega smučanja poseči radikalno in zamenjati obstoječe kadre, medtem ko Špik, letnik 1961, meni, da je obstoječi kader dober. V nadaljevanju je Srečko Medven vprašal oba člana, kaj konkretno predlagata za rešitev krize slovenskega alpskega smučanja, ali bosta spoštovala odločitve izvršilnega odbora ali jih bosta spodbijala (Dušan Gorišek je tožil SZS, ker je trdil, da je bil na januarski volilni skupščini izvoljen po vseh pravilih, kar je sodišče ovrglo) ter ali sta se v dobro slovenskega smučanja pripravljena umakniti z mesta kandidatov za predsednika zbora za alpsko smučanje.

Predsednik Enzo Smrekar je dal besedo tudi nekdanjemu vrhunskemu alpskemu smučarju in sedanjemu pomočniku trenerja v hitrih disciplinah Andreju Jermanu, ki je bil izjemno kritičen do dela vodje panoge za alpsko smučanje Dušana Blažiča. Očital mu je, da je šlo vse, česar se je v življenju lotil, kmalu na slabše, zato je apeliral, naj se ga čim prej zamenja. Ko je Jerman po uri in tri četrt zapustil sejo izvršilnega odbora, je iz ust trenutnega predsednika zbora Jožeta Dekleve slišal očitek, da je bil najglasnejši, ko se je pred dvema letoma rušilo tedanjega glavnega trenerja Burkharda Schaferja, Janez Kocijančič pa je poudaril, naj mnenje posameznika ne vpliva na člane izvršilnega odbora.

Po daljši razpravi, kako pomagati slovenskemu alpskemu smučanju, da se povzpne z dna, na katerem je po rezultatski blamaži, je Smrekar predlagal zaključke, ki so bili soglasno podprti. Prvi sprejeti predlog je bil, da bo predsednik zbora za alpsko smučanje izglasovan na izrednem zasedanju alpskega zbora in ne na osnovi vseh panog SZS, kot se je to v minulem olimpijskem mandatu zgodilo v primeru aktualnega predsednika Jožeta Dekleve. Izredna seja zbora bo najkasneje v roku treh tednov, se pravi do 31. marca. Drugi podprti predlog je bil, da se je ustanovila skupina treh članov, ki bo skrbela, da se do volitev opravijo vsi pogovori s klubi na temo bodoče strategije in skupnih točk delovanja predsednika zbora za alpsko smučanje. Koordinator skupine bo Enzo Smrekar, novo ime pa bo Tone Vogrinec, ki se torej v aktivni vlogi znova vrača v slovensko alpsko smučanje. Kot nam je zagotovil minuli konec tedna v Kranjski Gori, bo storil vse, da pomaga slovenskemu smučanju iz krize, bolj kot mediator pa naj bi deloval kot diktator. Volitve bodo razpisane povsem na novo, zato se bo poleg Špika in Goriška lahko prijavil kdor koli. In prav iz tega naslova se bo bržčas iskalo rešitev trenutnega stanja slovenskega alpskega smučanja.