Dvoboj, ki ni odločal praktično o ničemer, so dobile Norvežanke in se tako Krimu, ki so ga prehitele na na tretjem mestu na lestvici skupine 2, oddolžile za poraz v Stožicah. Izbranke Toneta Tislja so v prvih 20 minutah pokazale vzpodbudno predstavo, brez težav ohranjale prednost treh, štirih zadetkov.

A nato se je vse začelo obračati na domačo stran, ki ima ne nazadnje precej širši izbor igralk. Larvik je tako že v prvem polčasu prišel do prednosti, ki jo je v druge pol ure zgolj oplemenitil.

Uvod tekme je postregel z obilo napakami na obeh straneh, posledica tega so bili zgolj trije doseženi zadetki v prvih desetih minutah. Krimovke, ki so začele v postavi vratarka Sergeja Stefanišin, krilni igralki Tamara Mavsar in Katarina Krpež, krožna napadalka Daniela Piedade ter zunanje igralke Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović, so vodile z 2:1.

Domače igralke so se po vodstvu Krima s 3:1 odločile za minuto odmora, dobile prednost igralke več, a tudi po vsem tem zaostajale za dva zadetka. Lazovićeva je v 14. minuti še oplemenitila prednost (6:3), Piedadejeva pa je v 19. minuti zadela za 9:5.

Krimovke so v teh trenutkih igrale raznovrstno v napadu, zadevale z različnih položajev, Norvežanke pa so bile v napadalnih akcijah nezbrane in delale napako za napako. A vse to se je spremenilo v končnici prvega dela.

Ob vse bolj utrujenih gostjah je do izraza prišel širši izbor kakovostnih igralk pri Larviku, ki je v 26. minuti prek Tine Kristiansen izenačil izid, na glavni odmor pa celo odšel s prednostjo dveh golov.

Ljubljančanke v uvodu drugega dela kar šest minut niso dosegle gola, delal začetniške napake pri podajah, na drugi strani pa so domačinke ušle na 16:12 in prednost brez posebnih težav držale. Ko je Nora Mörk v 51. minuti zadela za 24:27 s sedmih metrov, je bil zmagovalec odločen.