"Super. Sicer je še nekaj rezerv, zlati na začetku teka. Zelo sem si želela polfinala in letos sem imela za to veliko možnosti. Kljub manjši napaki na začetku sem dosegla super izid in tekla blizu osebnega rekorda. V tem drugem teku na SP bom sedaj skušala izboljšati osebni rekord," je po kvalifikacijah dejala Tomičeva.

V skupini sta bila pred njo le Britanka Tiffany Porter (7,95) in Nemka Nadine Hildebrand (7,98), ki sodita v širši krog favoritinj za odličja. Tomičeva je tekla zelo dobro in z drugim izidom kariere krepko prehitela Italijanko Giulio Pennello, ki je na četrtem mestu ostala brez polfinala (8,16). Najhitrejša med vsemi je bila branilka naslova Sally Pearson (7,79), avstralska olimpijska zmagovalka na 100 m ovire.

"Zelo dobro sem se počutila na ogrevanju in prvič po mesecu dni sem res čutila, da so noge 'stekle'. Super se je izšlo, zelo sem zadovoljna. Niti nisem toliko čutila tekmic ob sebi. Prve tri korake nisem opravila najbolje, zaradi tega sem imela kar precej dela sama s sabo in zato nisem gledala tekmic. Ker pa mi Britanka ni veliko pobegnila, sem upala, da je to dovolj za napredovanje. Motivacija bo sedaj le še boljša, ne le za sobotno nastop v Sopotu, ampak tudi za nadaljevanje sezone in za EP na prostem v Zürichu," je dodala Tomičeva.

Danes bo nastopila še Maruša Mišmaš v teku na 1500 m. Prvi dan prvenstva je na atletsko stezo Ergo Arene kot prvi izmed slovenske četverice stopil Mitja Krevs in se poslovil s 14. izidom na 1500 m ter izboljšanim državnim rekordom (3:43,22).