S takšnimi dejanji želijo v največji slovenski zavarovalnici med mladimi spodbujati športni duh in jih navduševati za zdrav način življenja. Zavarovalnica Triglav je že od nekdaj povezana z vrhunskim športom in več kot desetletje aktiven partner Smučarske zveze Slovenije – kot zlati pokrovitelj nordijskih disciplin in sponzor biatlonske reprezentance. Osnovnošolce in dijake bodo tako na Pokljuko in v dolino pod Poncami na ogled tekem svetovnega pokala popeljali v sklopu družbeno odgovornega programa Otroci Triglava.

Otroci Triglava na Pokljuki

V okviru akcije Otroci Triglava na Pokljuki si bo 2000 otrok iz 30 slovenskih osnovnih in srednjih šol brezplačno ogledalo moško in žensko sprintersko preizkušnjo za svetovni pokal v biatlonu, ki bosta na sporedu v četrtek, 6. marca 2014. Zavarovalnica Triglav bo šolam že tretjič zapored zagotovila tudi brezplačne avtobusne prevoze. Na Pokljuki pa otroci ne bodo le navijali, temveč bodo tudi sami udeleženci tekmovanja. Izdelali bodo namreč navijaške transparente in se potegovali za nagrado »Naj navijaški transparent«. Najboljše transparente bosta pomagala izbrati člana slovenske biatlonske reprezentance in olimpijca Klemen Bauer ter Jakov Fak.

Triglav generacije v Planici

Triglav generacije so nedvomno eden najpomembnejših koščkov v mozaiku planiških poletov. Tudi letos bodo mladi ljubitelji športa iz vse Slovenije del največjega slovenskega športnega praznika. Pod Poncami bodo tekmovalno sezono znova končali najboljši smučarski skakalci in skakalke sveta, med njimi tudi naš dobitnik dveh olimpijskih kolajn iz Sočija Peter Prevc. Lovce na daljave bo v četrtek, 20. marca, spodbujalo kar 3000 slovenskih osnovnošolcev in pet skupin otrok s posebnimi potrebami. Na ogled moškega uradnega treninga in kvalifikacij jih bo tudi letošnjo pomlad popeljala Zavarovalnica Triglav, ki je že 45 let zvesta poletom v Planici.