Dvakratne evropske in serijske slovenske prvakinje so v glavnem delu tekmovanja dvakrat izgubile proti Györu, enkrat proti Budućnosti, premagale pa so Larvik na uvodni tekmi tega dela tekmovanja. Györ ima po štirih tekmah sedem točk, Budućnost eno manj, Krim je pri dveh, Larvik pa pri eni.

Če je imel trener Krima Tone Tiselj na prvi letošnji medsebojni tekmi z Larvikom še kolikor toliko konkurenčno zasedbo z dovolj širokim kadrom, pa se je to v zadnjih tednih spremenilo, posebej po odhodih Romunke Talide Tolnai in krožne napadalke Oane Manea, pred odhodom po sezoni v Vardar pa naj bi bila tudi Barbara Lazović. Da bo v soboto težko narediti kaj konkretnega, se zaveda tudi Krimov strateg, ki pa kot vedno računa na srčnost in pravi karakter tistih, ki še ostajajo v ljubljanski ekipi. To do konca glavnega dela nato 15. marca čaka še domači obračun z Budućnostjo, ki je prvo medsebojno tekmo v Morači dobila kar s 30:15.

Čeprav imajo Krimovke za napredovanje le še teoretične možnosti, pa Tiselj in igralke napovedujejo, da bodo kot profesionalci sobotno tekmo odigrali 100-odstotno. "Gre za tradicionalnega nasprotnika v ligi prvakinj, ki ga dobro poznamo. Tudi zanje se je kot za nas upanje na zaključni turnir četverice končalo v minulem krogu, a za svoja dekleta lahko trdim, da bodo v soboto opravila kot je treba, se borila in pokazala srce," je na današnji novinarski konferenci dejal Tiselj.

Zaveda se težke naloge, čeprav ne ve, kaj dejansko od norveške ekipe pričakovati. "Vem, da se je Blancova poškodovala, ostale so norveške reprezentantke, ki so na največjih tekmovanjih osvajale lepe uvrstitve. Na prvi tekmi drugega kroga smo proti njim pokazali kakovost, upam, da bo tako tudi tokrat in da prva tekma ni bila slučaj," je še dejal Tiselj.

Borbenost v soboto, na pot bodo preko Frankfurta in Osla odšle v petek zjutraj, napovedujejo tudi igralke. "V soboto sem nam žal ni izšlo za final four, a povem lahko, da bomo kljub temu na zadnjih dveh tekmah dale vse od sebe, šle na zmago in oddelale svoje delo tako kot je treba," je povedala Jelena Grubišić, Maja Zrnec pa je dodala: "Borile se bomo do konca, tako kot znamo, da pokažemo, da prva tekma ni bila zgolj naključje."

Sobotno tekmo bosta sodila Nemca Robert Schulze in Tobias Tönnies.