Morrisonova pravita, da jima pri načrtovanju in gradnji svoje hišice ni bilo treba sklepati nobenih kompromisov ali se čemur koli odreči. Niti enkrat nista pomislila, da je premalo prostora za kuhanje, umivanje, zabavo, službene posle, gledanje filmov, igranje na kitaro, ruvanje s psom in hranjenje imetja. Prav tako se nista nikoli počutila neudobno, se mučila s stopnicami, ki vodijo do zgornjega nivoja s spalnico, ali se pritoževala, da sta pomivalno korito in hladilnik premajhna.

Presenetljivo prostorna kuhinja

Ker sta kuhinjo uredila na enem, kopalnico pa na drugem koncu hišice na kolesih, sta lahko popolnoma izkoristila vso njeno širino. V kuhinji stojita plinski štedilnik s petimi kuhališči in velik hladilnik, poleg tega je v njej veliko omaric, kuhinjski pult pa je dovolj dolg za vsa opravila. Med omaricami je celo regal za steklenice z vinom. Kuhinjski kot je dobro osvetljen z naravno svetlobo, ki prihaja skozi dvoje oken. Dovolj prostorna je tudi kopalnica z umivalnikom in omarico za potrebščine nad njim ter kompostnim straniščem, saj hišica ni priključena na kanalizacijo.

Sredinski del hišice je osrednji bivalni prostor s sedežem, vgrajenim pod okno, in dvižnim pultom za obedovanje, ki se lahko spremeni v domačo pisarno. Lastnika k pultu samo pristavita zložljiva stola. V dnevnem prostoru je prostor našel celo kamin, ki ogreva hišico. Pod sedežem in pultom je prostor za shranjevanje, ki ga v tej majhni hiši pravzaprav ne manjka. Morrisonova sta za hranjenje oblačil, čevljev in drugih stvari uporabila tudi prostor pod stopnicami, ki vodijo v zgornji del bivalnika. Tu je nad kuhinjo urejena spalnica, ki ji zasebnost omogoča predalnik, ki zakriva poglede. Še en spalni prostor je na nasprotni strani, nad kopalnico, do njega pa vodi lestev.

Stvar življenjskega sloga in arhitekture

»Življenje v majhnem prostoru je tako stvar življenjskega sloga kot arhitekture; pomisliti morate na vse, kar posedujete,« je v blogu zapisala Gabriella in razložila, da se jima s soprogom ni treba ukvarjati s papirji v domači pisarni, ker zanje ni prostora, temveč so vsi dokumenti skenirani. Na koncu je še pojasnila, zakaj življenje v majhnih hišah mnoge privlači, a je zgolj oddaljen sen. »Ker sva se odločila zgraditi majhno namesto velike hiše, sva lahko za ves material plačala takoj. Zdaj imava za vedno dom, kjer lahko živiva neodvisno.« Ni za vsakogar, a je misel na to, da se lahko z domačim bivalnikom kadar koli odpeljete kamor koli, zelo privlačna.