Panathinaikos, ki že nekaj sezon ne uspe ujeti stika z velikim tekmecem, je tokrat presenetil vodilno ekipo lige in zmagal s 3:0, a vseeno na lestvici za Olympiakosom na četrtem mestu zaostaja za 24 točk. Kljub veliki prednosti pred zasledovalci (19 pred drugouvrščenim) in skoraj že zagotovljenem naslovu prvaka je bil poraz proti rivalu za domače navijače nesprejemljiv, kar so pokazali z neprimernim obnašanjem.

Grška policija je skupno na policijsko postajo privedla 26 oseb, 11 jih je nato zadržala zaradi nasilnega obnašanja pred, med in po tekmi na stadionu Karaiskakis. Pri tem je uporabila tudi "določeno količino kemikalij", da je umirila navijače Olympiakosa.

V neredih je bil lažje poškodovan tudi trener Panathinaikosa Giannis Anastasiou, ki je sredi drugega polčasa v obraz dobil poln, na srečo kartonast, kozarec osvežilne pijače (na posnetku pri 6:20). Med drugim je ena od bakel, ki so jih navijači obeh ekip zmetali na zelenico, zgolj za malo zgrešila več nogometašev.

Olaitan se je zgrudil na igrišču

Tekmo je zaznamoval tudi dogodek v prvem polčasu, ko se je na igrišču zgrudil napadalec Olympiakosa Nigerijec Michael Olaitan. Takoj so ga prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima srčno aritmijo in druge težave, povezane s stresom in anksioznostjo. Za zdaj so ga zadržali v bolnišnici na nadaljnjih pregledih.