»Čeprav je bil Györ favorit, je naše razočaranje veliko. Ko vidiš, da si kljub tako majhnemu številu igralk povsem enakovreden prvaku Evrope in da na koncu odločata žoga ali dve, je razočaranje razumljivo. Po dobri predstavi na Madžarskem smo v Stožicah potihoma upale na presenečenje, a v končnici se je videlo, da imamo prekratko klop,« ocenjuje Barbara Lazović, ki je bila s petimi zadetki (skupaj s Katarino Krpež) najboljša strelka slovenskih prvakinj.

Krimovke so imele na voljo le 13 rokometašic (tri vratarke in deset igralk), kljub temu pa so do 50. minute v rokah imele točko (22:22). Toda v zadnjih desetih minutah niso niti enkrat uspele premagati Katrine Lunde, Norvežanke v Györovih vratih. »Logično je, da pride do padca v igri, saj nimamo pravih menjav. Pravzaprav le dve, da lahko med štirimi zunanjimi igralkami, ki igramo v obrambi in napadu, skombiniramo napad. Zaradi utrujenosti pride do padca moči in zbranosti ter posledično številnih napak, ki so bile tokrat na koncu usodne,« pravi soproga srbskega rokometaša Vuka Lazovića, ki je v preteklosti igral tudi v Sloveniji (nazadnje v dresu Slovana), zdaj pa je član Crvene zvezde iz Beograda.

Levoroka Brežičanka, ki je v Krimovem dresu nabrala že sedem sezon (vmes je v sezoni 2009/10 igrala za srbski Zaječar in bila blizu igranju za reprezentanco Srbije), opozarja še na nekaj: krimovke so proti Madžarkam (na tribunah v Stožicah jih je bodrilo okoli 400 navijačev) naredile kar 20 tehničnih napak in zgrešile 17 strelov. »Tudi ko smo imele še dovolj moči, smo v igri naredile preveč napak. To je tudi posledica tega, da nimamo pravih pogojev in ustreznih treningov. Na treningih ne moremo igrati z dvema enakovrednima postavama, zato ne moremo trenirati močno, na polno. Posledice se potem vidijo na tekmi,« se zaveda 26-letna Lazovićeva (z dekliškim priimkom Varlec), z 39 goli druga strelka Krima – za Andreo Penezić s 47 – v letošnji ligi prvakinj.

Krim je že zapustilo pet tujk, med tistimi igralkami, ki bodo odšle po koncu sezone, pa je tudi Lazovićeva. »To, kar se dogaja v klubu in okoli njega, me iskreno boli. Odhodi igralk so pač posledica takšnega stanja. Zato me ne presenečajo. A ne bi kritizirala nobene igralke. Vsaka ima pravico, da se sama odloča o lastni usodi in da naredi tako, kot misli, da je zanjo najbolje. Da se sama odloči, kdaj in kje bo nadaljevala kariero. Tudi jaz sem se že odločila za naslednjo sezono, tega mi nihče ne sme niti očitati niti ne more vzeti,« pravi Barbara, ki bo v naslednji sezoni (skupaj z Andreo Penezić) nosila dres makedonskega Vardarja. S klubom iz Skopja sicer še ni podpisala pogodbe, ampak le izjavo (predpogodbo), priznava pa, da se je že vse dogovorila: dveletna pogodba z možnostjo podaljšanja še za eno.

Skupina 2, 4. krog: Krim Mercator – Györ 22:24 (14:14), Larvik – Budućnost 17:22 (8:9), vrstni red: Györ 7, Budućnost 6, Krim 2, Larvik 1.