Rokometaši Sviša Ivančne Gorice so na zaključnem turnirju pokala Slovenije zaigrali drugič zapored, prvič v zgodovini kluba pa so se prebili v finale. Tam jim bo nasproti stal precej močnejši tekmec, zmagovalec obračuna med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenjem. Sviš je po zaostanku treh golov po prvem polčasu v drugem delu zaigral povsem drugače ter presenetil dolenjskega tekmeca Trimo Trebnje.

Trebanjci so tekmo začeli bolje, po uvodnem golu so imeli dve priložnosti, da prednost še povišajo, a ju niso izkoristili. Njihovi tekmeci so izenačili, nato pa je dvakrat zadel Anže Ratajec (3:1). Varovanci Romana Šavriča so v napadu povsem onemogočili zasedbo iz Ivančne Gorice, zadevali v napadu, kar jim je prineslo vodstvo s 5:1. Sviš se je s tremi goli vrnil v igro, imel je priložnost za izenačenje na 6:6, ko je strel Matevža Potokarja s sedemmetrovke Klemen Ferlin ubranil. Trimo je znova pobegnil na tri gole prednosti, Ferlin je z obrambami ohranjal to razliko, ki je narasla na štiri gole, a so njihovi tekmeci v zadnji sekunde prvega polčasa zaostanek nekoliko znižali (10:13).

Sviš je drugi polčas začel z dvema goloma, Ferlin je v 35. minuti preprečil izenačenje, a je bil dve minuti kasneje nemočen. Ratajec je v 38. minuti poskrbel za prvi gol Trima v drugem polčasu, ki je stik s tekmeci držal do 16:16. Igralci iz Ivančne Gorice so v 43. minuti prvič na tekmi vodili, ko se je razbranil še Vladimir Marjanovič, pa je Sviš brez težav držal razliko dveh ali treh golov. Trimo je z igralcem več izenačil na 22:22, igralci Miloša Aksentijeviča so zadeli še dva gola in slavje Sviša se je lahko začelo.

Najboljši strelec je bil Ratajec s sedmimi goli, sedemkrat je zadel Simon Stopar.