Norvežan Aksel Lund Svindal je bil šesti in je prevzel vodstvo v skupnem seštevku pokala in ima pred avstrijskim specialistom za tehnične discipline Marcelom Hirscherjem zdaj 27 točk prednosti. Svindal, Soči je po treh nastopih zapustil razočaran brez olimpijskega medalje, je mali kristalni globus za slavje v smuku v tej zimi predčasno osvojil že v petek po prvem smuku v Kvitfjellu.

Izmed dveh slovenskih smukačev je ponovno boljši čas dosegel mladi Čater, ki je v petek na 31. mestu za las zgrešil točko za svetovni pokal, izkušenejši Šporn pa je po 35. mestu v petek na drugem smuku solidno nastopil le v zgornjem delu skrajšane proge, ko je imel 22. prvi vmesni čas, v spodnjem delu pa je imel preveč napak in je padel pod petdeseto mesto.

Dvaintridesetletni Guay je prišel do pete zmage v pokalu in druge v sezoni. Svetovnemu smukaškemu prvaku iz leta 2011, ki je blestel v spodjem delu olimpijske proge iz leta 1994, ko so mu namerili kar 142 kilometrov na uro, se je najbolj približal Clarey. Triindvajsetletni Mayer je s tretjim mestom prvič v karieri stopil na zmagovalne stopničke v pokalu; pred tem je bil najvišje na petem mestu decembra lani v Bormiu.

V nedeljo bo v Kvitfjellu še superveleslalom, nato pa se bodo smučarji preselili v Kranjski Goro, kjer bo imel Hirscher priložnost, da pred finalom sezone ponovno prehiti Svindala na prvem mestu skupnega seštevka.