''Zaznal sem večje število ljudi z ušmi. Te so pogostejše pri otrocih, saj pogosto skupaj stikajo glave, zdaj pa so žrtve tudi najstniki, ki se z glavami dotikajo, da bi se lažje fotografirali z mobiteli,'' je dejala Marcy McQuillan z Nitless Noggins, ki se ukvarja z odpravljanjem uši.

Tudi Nancy Gordon, ena izmed ustanoviteljic nacionalne zveze za odpravljanje uši Lice Knowing You, je priznala, da je zaznala vse večje število starejših otrok z ušmi. To naj bi begalo starše, ki so bili prepričani, da uši večinoma gostujejo na glavah otrok, starih od tri do dvanajst let.

''Pogosto jih vprašam, ali vidijo, kako se danes pozdravljajo najstniki. Najstnice se skoraj ne morejo pozdraviti brez objema,'' je pojasnila Gordonova. Ob tem je še izpostavila, da ne more zagotovo trditi, da je pojav uši pri starejših posledica fenomena ''selfijev''. ''Zagotovo pa je mogoče, da je omenjeni fenomen k tej težavi prispeval,'' je dodala.

Deborah Atlschuler z zveze, ki se bori proti uporabi pesticidov za odpravljanje uši, pravi, da fenomen ''selfijev'' nima nobene zveze z večjih številom najstnikov, ki imajo uši. ''Že od nekdaj poslušamo o najstnikih, ki so imeli uši, ker so jih domov prinesli njihovi mlajši bratje ali sestre. Nekateri jih dobijo tudi v dijaških domovih,'' je pojasnila. ''To ni nič alarmantnega. Se pač zgodi.''

Kljub dvomu, da so ''selfiji'' krivi za večje število najstnikov z ušmi, je vredno upoštevati naslednji nasvet: izogibajte se neposrednemu stiku z glavo druge osebe.