"Ko si enkrat doma in vidiš, koliko ljudi stoji za tabo, je ta občutek izjemen. Jaz želim ljudem dati nekaj nazaj, jim vlivati voljo in željo po uspehu in jim pokazati, da smo sposobni in da ima vsak možnost za uspeh," je po navijaškem sprejemu misli strnil Košir, ki ostaja z nogami trdno na tleh in si želi predvsem, da vse ostane tako, kot je bilo.

"Žanu izrekamo podporo in zaupanje še naprej," je poudaril tržiški župan Borut Sajovic. Tržiškemu olimpijskemu junaku je zaželel veliko zdravja, uspeha, predvsem pa da ostane tak kot je - zrel v izjavah in človeški. "Takega te imamo radi," je dejal župan, ki je Koširja pričakal že ponoči na brniškem letališču, ko se je vrnil iz Sočija.

Žan gre v anale

Predsednik športne zveze Tržič Boris Tomazin je spomnil, da že dolga desetletja iz Tržiča na olimpijske igre pošiljajo veliko športnikov, zdaj pa so vendarle dočakali prvo medaljo. "Letošnje leto je prelomno, Žan gre v anale tržiške športne zgodovine," je poudaril. Predsednik panoge za deskanje na snegu Smučarske zveze Slovenije Samo Štante pa je povzel: "Tržič je dobil svojega junaka za večno."

Rok Cuderman iz Petrola, ki je Koširjev glavni sponzor, je spomnil, da je bil pred 34 leti na sprejemu Bojana Križaja in ga sploh ne čudi, da Tržičani dosegajo tako dobre rezultate glede na tako dobre navijače. Koširja so nocoj pričakali tudi s posebno priredbo znane tržiške pesmi Mi smo pa Tržičani, se odslej glasi Mi smo pa za Žana.

Posebno podporo Žanu nudi tudi navijaška skupina, katere pobudnik je njegov brat Črt Košir, in šteje okrog 250 članov. "Ste daleč najboljši," jim je povedal Žan, ki se je zahvalil tudi vsem drugim, ki so bili del njegove zgodbe o uspehu. "Ne mislite, da bom odslej važen hodil naokoli. Jaz bom živel tako, kot sem doslej," je izpostavil.

Družino čaka sprostitev

Kot je povedal Črt Košir, družino v naslednjih dneh čaka več mirnih dni in sprostitve: "Verjetno si bomo privoščili kakšen tenis ali badminton. Smo zelo športna družina in obvladamo številne športe. Komaj čakam, da se Žan spočije in da se med sabo malo pomerimo." Žan, ki razkriva svojo tekmovalno naravo, pa je pojasnil, da je bil že danes toliko spočit, da je lahko šel na kolo.

Kot je pojasnil, njegova osrednja želja ostaja osvojiti svetovni pokal. "V zadnjih dveh sezonah sem bil zelo blizu zmage v skupnem seštevku. Tudi jaz bi si želel osvojiti tak globus, kot ga ima Tina Maze. Mislim, da mi naslednje leto to lahko uspe," je poudaril in požel veliko odobravanje navijačev.