Skupno so ljubitelji gora v dolino prinesli že skoraj 20 ton smeti

V štirih letih je Zavarovalnica Triglav v akciji Očistimo gore in planine z več kot 100.000 biorazgradljivimi vrečkami opremila že skoraj 60 koč in planinskih postojank v Julijskih Alpah, Kamniško-Savinjskih Alpah, Karavankah in sredogorju. Po ocenah ljubiteljev gora so doslej v dolino prinesli že skoraj 20 ton smeti.

Mobilna aplikacija Gorski priročnik

V okviru te akcije v Zavarovalnici Triglav uporabnikom omogočajo uporabo mobilne aplikacije Gorski priročnik, ki je namenjena večji varnosti v gorah. Aplikacija ponuja napotke pred pohodom, pomoč med pohodom in koristne informacije o slovenskih gorskih kočah, vključno z GPS-koordinatami poti do koč, vključenih v akcijo. Uporabnika opozori, kdaj mora skleniti izlet zaradi približujoče se noči, in prikaže bližnje gorske koče glede na lokacijo uporabnika.

Vključevanje najmlajših

Tudi letos želijo k premišljenemu, motiviranemu in ekološko odgovornemu obiskovanju gora spodbuditi osnovnošolce. Minulo sezono so najmlajši z igro Gregorjev geolov na poučen način iskali skriti zaklad.

Komuniciranje razširili na nove kanale

Vse o aktivnostih akcije Očistimo gore lahko spremljate prek številnih kanalov. Čiščenje, varnost in ozaveščanje so v Zavarovalnici Triglav poleg interaktivnega spletnega mesta www.ocistimogore.si in facebooka razširili tudi na twitter, instagram in pinterest. Povej naprej!