»Če povzamem, gospa Luna trdi, da tuši in stranišča pri nas ne ustrezajo standardu, da je v sobi nevzdržno zatohel vonj in da zaposleni pijejo alkohol v službenem času. Vse trditve ostro zavračam in poudarjam, da nikakor niso resnične in pomenijo poseg v čast in dobro ime zavoda, kot tudi zaposlenih.

Kar se tiče alkoholnega zadaha zaposlenega, je resnica zopet drugačna, namreč gospa Luna ni srečala mimoidočega zaposlenega v hostlu, ampak gosta in je lahko vesela, da ji je bil ta posameznik sploh pripravljen pomagati. Gostje hostla imajo pravico početi kar koli, dokler s svojimi dejanji ne kršijo hišnega reda hostla in zakonodaje RS.

Kar se tiče izjave gospe Luna glede utesnjenosti tušev in stranišč ter zatohlega vonja v sobi, poudarjam, da je naša ustanova hostel in ne hotel s petimi zvezdicami. Stranišča in tuši ustrezajo vsem zahtevanim standardom v RS. Soba, v kateri je bila gospa Luna, je najboljša soba v našem hostlu s popolnoma novim pohištvom. Res je, da je stavba starejša in prav tako tudi okna, vendar to nikakor ne povzroča nevzdržnega zatohlega vonja v sobah, kot trdi gospa Luna. Vonj v sobah je popolnoma primeren, saj so te redno prezračevane in čiščene. Omenjeno sobo so dan pred prihodom gospe Luna pregledali trije zaposleni in nihče od njih ni opazil kakšnih neprijetnih vonjav.«