Njihova akcija prenove kurilnice po sistemu staro za novo je nadvse zanimiva in vredna resnega premisleka. Ponujajo namreč nov kotel EKO CK-P na pelete, za katerega tudi Eko sklad ponuja subvencije, saj ima zelo dober (več kot 90-odstotni) izkoristek. V podjetju Mix, d.o.o., vsem zainteresiranim ponujajo v sklopu akcije strokovno demontažo stare kurilnice in montažo nove, kar je seveda zelo praktična odločitev, saj tako sami nimate dodatnih skrbi s tem.

Še posebno je zanimiva njihova finančna priprava projekta, ki omogoča nakup na kredit po posebno ugodnih pogojih s subvencioniranjem dela obrestne mere. Seveda se kupci lahko odločijo tudi drugače in pri gotovinskem plačilu dobijo še dodaten desetodstotni popust. Hkrati pa ta projekt omogoča strankam, da uveljavljajo pomoč Eko sklada v obliki subvencioniranja za zamenjavo ogrevalnega sistema po njihovih merilih, kar je tudi zelo pomemben poudarek. Naložba v novo kurilnico se tako občutno zniža.

Na voljo so kotli z gorilniki od 14 kw do 60 kw, kar pomeni, da lahko zadostijo različnim potrebam, od enostanovanjskih do večstanovanjskih objektov. Krmilna naprava z zimsko-letnim sistemom in enostavnim preklopom omogoča upravljanje zgolj ogrevanja sanitarne vode v poltenem času ali ogrevanje objektov v celoti v zimskih razmerah.

Sistem polnjenja peletov omogoča tudi ob največjih obremenitvah vsaj tedensko oskrbo. Gorilnik avtomatično sam uravnava moč kurjenja glede na nastavljene zahteve, tako da doseže optimalne rezultate. To poenostavljeno povedano pomeni, da na začetku ogrevanja deluje z več moči, pozneje pa jo avtomatično prilagaja nastavljenim zahtevam. V primerjavi z doslej bolj prepoznavnimi kotli na kurilno olje je treba povedati, da ima obravnavani primer vsaj 30 odstotkov prihranka, res pa je, da ga je treba vsaj enkrat na teden očistiti in dopolniti pelete. Zato tudi govorijo o tedenski oskrbi. Je pa to odvisno tudi od kakovosti peletov, zato v podjetju Mix priporočajo uporabo zares kakovostnih, da se izognete težavam. Na željo kupcev poskrbijo tudi za tovrstno oskrbo.

Zato v tokratni akciji ob nakupu obravnavanega kotla dodajo tudi 75 vreč po 15 kilogramov pelet, da se uporabniki lahko sami prepričajo o njihovi kakovosti. Tako pakirani peleti se enostavno skladiščijo in polnijo. Omenjena količina (1125 kilogramov) zadostuje za tretjino kurilne sezone oziroma enako kot 500 do 600 litrov kurilnega olja, seveda odvisno tudi od vremenskih razmer. Dosedanji izračuni so pokazali, da je ogrevanje s kotlom na pelete z gorilnikom ustrezne moči glede na ogrevalne zahteve in pravilne nastavitve, ki avtomatično uravnavajo porabo, za okoli 35 odstotkov cenejše od ogrevanja s kurilnim oljem.

Stranke, ki se bodo odločile za njihovo ponudbo, dobijo kakovostno montirano novo kotlovnico z garancijo in brez dodatnih drugih skrbi z nabavo materiala, prevozom, delom..., plačilo na obroke, 1125 kilogramov peletov in možnost subvencije Eko sklada. Težko je reči ne, če ste pred nujno zamenjavo ogrevalnega sistema!