Premislite in poskušajte najti način, kako bi lahko čas varčevali na naravi bolj prijazen način. Seveda se ni treba odpovedati vsem stvarem naenkrat, vendar vseeno razmislite, katerih stvari za enkratno uporabo ne potrebujete. Povprečna štiričlanska družina lahko letno prihrani okrog 3000 evrov, če se odpove ali vsaj omeji uporabo spodaj naštetih stvari.

Papirnate serviete, ki jih uporabljamo pri obroku, lahko nadomestimo s tekstilnimi. Vsak član družine ima lahko svojo barvo, da jih ne bomo zamenjali, pa tudi po vsakem obroku jih ni treba prati. Lahko jih shranimo in uporabimo dvakrat ali trikrat. Tako bomo prihranili okrog 57 evrov letno.

Papirnate brisače lahko nadomestimo s tekstilnimi krpami. Naredimo jih lahko iz starih kosov oblačil, ki smo jih našli med čiščenjem garderobne omare. Okna pa čistimo s časopisnim papirjem. Tako bomo letno prihranili okrog 83 evrov.

Namesto papirnatih filtrov za kavo začnite uporabljati filtre iz mrežice, ki so namenjeni večkratni uporabi.

Plastične vrečke lahko ponovno uporabimo tako, da jih operemo. Seveda to ni pametno za tiste, v katerih je bilo spravljeno surovo meso.

S seboj nosite steklenico iz nerjavečega jekla. V njej shranjujte vodo in druge tekočine za čas, ko ste na poti.

Ostanke aluminijaste folije shranjujte v plastičnih ali steklenih posodah.

Enostavneje je uporabljati baterije za večkratno polnjenje. Tako vam ne bo treba vedno znova teči v trgovino, ko boste ostali brez njih. Prazne polnite v akumulatorju in v napravo vdenite že napolnjene.

Uporabljajte električni brivnik in ne britvic za enkratno uporabo.

Najljubše časopise in revije si preberite na internetu. Tako vaš dom ne bo zabasan s papirjem, pa še prihranili boste. Vaš prihranek bo znašal med 300 do 500 evrov na leto.