Karavana se bo ustavila v več slovenskih mestih, med drugim v Mariboru, Novi Gorici, Kobaridu, Ribnici, Celju, Novem mestu, Slovenj Gradcu, Kranju ter se zaključila v Ljubljani. Kot poudarja ena od vodij projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Petra Matos, je karavana pomemben del projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, ki se bo 17. aprila zaključil z največjo vseslovensko čistilno akcijo v zgodovini Slovenije: »Namen karavane je prebivalce Slovenije opozoriti, da bo tudi v njihovem lokalnem okolju 17. aprila potekala največja vseslovenska čistilna akcija v zgodovini Slovenije, in jih spodbuditi, da se akciji pridružijo tudi sami. Hkrati želimo prebivalcem Slovenije približati okoljske projekte ter jih spodbuditi k premišljenemu odnosu do narave in okolja. Želja Društva Ekologi brez meja je, da se okoljske akcije čiščenja divjih odlagališč udeleži čim večje število prostovoljcev, ki bodo s svojimi dejanji pripomogli k uspešnosti projekta!«

Na prvem postanku v Murski Soboti je karavano sprejel župan občine Murska Sobota Anton Štihec. Nato se je premaknila v nakupovalno središče Maximus, kjer so si lahko Pomurci na info točki Društva Ekologi brez meja ogledali predstavitev akcije, se prijavili za sodelovanje v akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, otroci pa so pokazali, kako se pravilno ločuje odpadke.

V Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota je potekala tudi okrogla miza Predlogi in rešitve ravnanja z odpadki v Pomurju, na kateri so sodelovali župan občine Murska Sobota Anton Štihec, predstavnik podjetja CEROP Franc Cipot, direktor podjetja Saubermacher Drago Dervarič, občinski organizator akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! za Mursko Soboto Jože Hradil, sicer iz Društva prijateljev Sobote, in strokovnjak za ekološko gradnjo Stojan Habjanič. Dogodek je povezoval okoljski aktivist, član Društva Ekologi brez meja in vodja Skupine za ozaveščanje pri projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Nara Petrovič, ki je med drugim poudaril, da je karavana le začetek poti, s katero želi Društvo Ekologi brez meja opozoriti na odnos, ki bi ga vsi posamezniki morali vzpostaviti do okolja: »Dojemanje odpadkov kot smeti oziroma kot nečesa umazanega je ključna ovira pri prehodu Slovenije na bolj trajnostno ravnanje z odpadki. Zelo malo je potrebno, da sami naredimo nekaj dobrega za naše okolje in našo prihodnost. Divja odlagališča so črna pika našega okolja, ki jo je treba nujno izbrisati z zemljevida Slovenije, če želimo, da bo naša prihodnost jasna in čista. Samo en dan je potreben, volja in seveda združitev vseh prebivalcev Slovenije, ki delujejo proti enemu in edinemu cilju – očistiti naravo divjih odlagališč, ki kazijo in onesnažujejo naše okolje ter ogrožajo naravni habitat rastlin in živali.«

Pri organizaciji postanka karavane v Murski Soboti so sodelovali Pomurski ekološki center, Mladinski informativno-kulturni klub, Društvo Labda, nakupovalno središče Maximus, Grafični studio Tracart, Občina Murska Sobota in Občina Beltinci.

Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, kot pove že ime, je del prostovoljskega okoljskega projekta, ki se bo 17. aprila 2010 zaključil z najobsežnejšo čistilno akcijo v zgodovini Slovenije, v kateri bo z divjih odlagališč odstranjenih najmanj 20.000 ton nelegalno odvrženih odpadkov. Cilj projekta je izdelati prvi digitalni register in nacionalni zemljevid z lokacijami čim večjega števila divjih odlagališč ter na dan akcije združiti 200.000 prostovoljcev iz vse Slovenije, ki bodo sodelovali v čiščenju divjih odlagališč, okolice naselij, šol, parkov in sprehajalnih poti.