Prepričajte se, da pohištvo, ki ga nameravate prebarvati, ni starinsko. Barv nikar ne uporabljajte na tovrstnem pohištvu, saj boste s prenovo na lastno pest naredili več škode kot koristi. Ko ste prepričani, kaj boste prebarvali, so možnosti neskončne: preprosta bela, močne barve, vzorci, svetleči sij ali pa le preprosta zaščita pohištva.

Če si v kuhinji ne morete privoščiti novih omaric, jih prepleskajte. Svež sloj barve dela čudeže. Pred barvanjem obrusite lesena vratca kuhinjskih omaric in jih očistite. Nanesite sloj ali dva temeljne barve, s čemer boste dosegli boljši videz in oprijem prekrivne barve. Po vsakem barvanju počakajte, da se površina osuši, šele potem nanesite nov sloj. Prekrivno barvo nanesite z valjčkom in počakajte, da se posuši. Storite to še enkrat in nanos barve enakomerno razporedite s čopičem. Na koncu dodajte še nove kovinske ročaje in kuhinja bo kot nova.

Na pohištvo lahko nalepite tudi posebej za to namenjene sodobne nalepke v čudovitih pisanih ali črno-belih barvah in neštetih vzorcih.

Za še večji učinek prebarvajte tudi stanovanjska tla. Naravno barvo parketa lahko s posebnimi barvami za lesene talne obloge prebarvate na lešnikovo rjavo ali katero drugo barvo. Učinek bo fenomenalen, postopek pa je povsem preprost. Lesena tla najprej obrusite in po navodilih proizvajalca nanesite več slojev barve.