Pralni stroj Gorenje Simplicity, ki je predstavnik linije gospodinjskih aparatov Simplicity, Gorenjeve najnovejše ponudbe, je s svojo minimalistično preprostostjo prepričal strokovno žirijo kot pravi odgovor na sodobni trend poenostavljanja vsakdanjika. Minimalistično oblikovan pralni stroj Gorenje Simplicity s 6-kilogramskim polnjenjem, 1400 obrati na minuto, s prikazovalnikom LED in napredno tehnologijo ponuja uporabniku in okolju prijazno delovanje.

Programe izbiramo s pomočjo enega samega logičnega gumba, med ikonami pa so posebej izpostavljene tiste, ki označujejo programe, ki jih najpogosteje uporabljamo: bombaž, mešano perilo in občutljivo perilo. Nabor programov zaokrožajo dodatni programi, kot so 17-minutni program za hitro pranje, program za ročno pranje, poseben samočistilni program SterilTub, izpopolnjeni varnostni sistemi – program AquaStop, varnostno nivojsko stikalo, kontrolni sistem SCS, senzorski nadzor penjena in zaščita pred prelivanjem.

Z žirijo, ki jo sestavlja 144 vrhunskih in neodvisnih strokovnjakov iz 32 držav ter 40 visoko usposobljenih partnerjev, velja Plus X Award za največji natečaj s področja tehnologij, športa in življenjskega stila na svetu. Letos je bilo prijavljenih več kot 1000 izdelkov,  vendar je le 270 izdelkom s trinajstih področij uspelo prepričati žirijo.