Prostor v omari lahko organiziramo na več načinov. Če imate v omari samo eno vrsto obešalnikov, razmislite o dodatnih palicah. Investicija je minimalna, saj potrebujete le cev in dva nastavka, ki ju namestite v omaro, ter nekaj novih obešalnikov. Če je omara globoka, to ne bo predstavljalo nobene težave, prostor pa se vam bo, če boste namestili dodatno vrsto obešalnikov, podvojil.

Kakšno orodje potrebujete? Izvijač in nekaj vijakov za namestitev nastavkov. Cev vam na želeno dolžino odrežejo že v trgovini.

Dodatne police

Si oblačila razporejate po policah glede na namembnost? Če to počnete, je velika verjetnost, da so vaše police napolnjene le do polovice. Med policami ostaja prostor? Naj ne bo neizkoriščen. Priskrbite si dodatne police in jih namestite. Postopek je zopet enostaven, saj vam jih odrežejo po želenih merah že v trgovini. Potrebujete le štiri nastavke, da jih boste namestili v omaro.

Velika verjetnost je, da ima vaša omara že predviden prostor za dodatne nastavke in police; v tem primeru boste potrebovali le izvijač, da namestite nastavke. Če prostora ni, boste potrebovali še vrtalnik za les.

Predalniki in vreče za shranjevanje

Še vedno ni dovolj prostora? Potem lahko izkoristite še tisti prazen prostor pod obešalniki, do kamor obešena oblačila ne segajo. Proizvajalci omar ga le redkokdaj zapolnijo, zato boste morali za to poskrbeti sami. Najlažje to storite tako, da kupite škatle ali lesene predalnike, ki jih boste postavili v omaro. Druga možnost je, da tudi pod oblačila namestite police, ki jih lahko uporabljate za hranjenje stvari.

Če imate prostora res malo in ga krvavo potrebujete, lahko uporabite vreče za shranjevanje. Vreče za vakuumsko pakiranje bodo obseg vaših oblačil z izsesavanjem zraka zmanjšale tudi do štirikrat, zato so idealna rešitev za odvečna oblačila, posteljnino in druge predmetem ki bi vam drugače v omari zavzeli ogromno prostora.

Majhni triki, ki vam bodo prihranili živce

Če niste povsem prepričani, kakšno mero police bi vzeli, raje dodajte kakšen milimeter. Če bo polica predolga, jo lahko še vedno skrajšate brez težav, če bo prekratka, pa rešitve ni. Nikar ne uporabljajte cenenih plastičnih cevi za obešalnike. Če boste na njih hranili puloverje, bunde in podobna težja oblačila, bodo slej ali prej popustile.

Pozorni bodite na dolžino vijakov. Ta naj ne presega debeline stene omare. Če bodo predolgi, bodo konice vijakov postale »dekoracija« na njeni zunanji strani.