Panevropsko spletno orodje (na voljo v sedemnajstih jezikih, tudi v slovenščini), ponuja smernice in nasvete o pripravi gostije z recepti in nakupovalnim seznamom vred, okrasitvi mize, izbiri glasbe in pijače ter celo predloge za oblačila ob številnih praznikih po svetu. Na spletni strani boste našli kar 52 tematskih sklopov, vsak od njih pa vključuje vse, kar potrebujete za pripravo popolnega kulinaričnega doživetja.

Oktoberfest in svetovni dan tanga ste žal zamudili, toda kaj pravite na tematski večer ob obletnici otvoritve slavne operne hiše v Sydneyju 19. oktobra ali praznovanje večera pred vsemi svetimi 30. oktobra, ob katerem bodo navdušeni predvsem otroci? Morda pa boste zabavo priredili na rojstni dan Marie Antoniette v začetku novembra ali se nostalgično spomnili na prvi izid Sonyjevega Playstationa v decembru, da novoletnega večera v slogu otoškega Fidžija niti ne omenimo.

Rdeča nit Dinner Explorerja je le ena – kako boste navdušili svoje goste ob izbranih priložnostih. Spletna stran je povezana z družabnimi omrežji, uporabniki pa lahko predlagajo nove tematske večere in se naročijo na sprejemanje novic in receptov.