Kljub temu, da svetilke LED niso najbolj varčne, so še vedno šestkrat bolj svetilne kot navadne žarnice. Svetloba, ki jo oddajajo, pa je očem mnogo bolj blaga in prijetna kot fluorescenčna. Poleg tega LED-svetilke nikoli ne pregorijo, ampak sčasoma izgubljajo svetlobo, dokler jih ni treba zamenjati. Zaradi vseh teh lastnosti so trajnejše, zanesljivejše in uporabnejše od klasičnih svetil.

Direktna in čista svetloba

led1.jpg

LED-svetila lahko uporabljamo kot vir svetlobe praktično vsepovsod, tako v zunanjih objektih kot doma. Idealne so za zamenjavo reflektorjev, ker oddajajo direktno ter zelo svetlo in čisto svetlobo. Uporabite jih lahko za osvetlitev knjižnic polic in notranjosti knjižnih omar, ker se ne segrevajo kot navadne žarnice in ne poškodujejo bližnjih predmetov. Niz LED-žarnic lahko namestite na praktično vsako podlago, denimo okoli vrat, pod policami ali na balkon, in z različnimi barvami ustvarite igro svetlobe.

V kuhinji je niz LED-svetilk praktična možnost za osvetlitev pod kuhinjskimi omaricami ali okoli delovnega pulta. Ker so odlična za svetlobne poudarke, svetila LED uporabimo vsepovsod tam, kjer osvetlitev potrebujemo večino dneva, na primer na temnih hodnikih ali stopniščih. Tudi v okolici hiše so zelo dobra možnost za zamenjavo klasičnih svetil. Namestimo jih za osvetlitev dovoza in terase ali za poudarek vrtne skulpture.

Barve, ki ustvarjajo vzdušje

led2.jpg

Ker lahko LED-svetilke oddajajo širok nabor barv, bodo popolnoma spremenile vzdušje v prostoru glede na vaše počutje. To je poleg varčnosti zagotovo ena izmed velikih prednosti LED-tehnologije, ki se uveljavlja na vseh področjih življenja in ki se ji obeta velika prihodnost.