Profesionalni organski kuhar Christopher Hinze je za Kyocero predstavil dva svoja recepta, strokovnjakinja za zelišča Christel Berweiler pa njihove učinke. »Divja zelišča dajejo telesu vitamine, minerale in elemente v sledovih. Večina zelišč čisti kri, spodbuja prebavo in sprošča sluznico. V kombinaciji aktivnih sestavin podpirajo notranje organe in nam preprosto dobro denejo,« je pojasnila strokovnjakinja za zelišča Christel Berweiler, ki pri pripravi zelišč uporablja izključno keramične nože.

Koprive vsebujejo več železa kot večina udomačenih zelišč in zelenjave. Čistijo telo, uravnavajo prebavo, izločajo odvečno vodo in pripomorejo k čistejši koži. Regrat razstruplja, čisti in dehidrira. Vsebuje grenke učinkovine, ki pomagajo ledvicam in žolčniku. Navadna regačica razkisa telo, odstranjuje odpadne snovi in čisti kri, zato je idealno zelišče za ljudi z artrozo, putiko in revmatizmom. Sivka pa pomirja in sprošča.

Keramični noži Kyocera so še posebej primerni za delo z zelišči, saj se pri pripravi le-teh ne spremeni barva in ne izgubi okus. Ti noži namreč ne vsrkajo okusa ali vonja sestavin, ki jih režemo. Omogočajo sekljanje različnih zelišč enega za drugim, ne da bi nož vmes očistili. Zelišča ohranijo poln okus, zaradi ostrega rezila pa jih ne zdrobimo, kar je zlasti pomembno pri zeliščih, katerih eterična olja želimo ohraniti. Ker so noži iz serije Kyocera FX izdelani iz visoko kakovostne cirkonijeve keramike, rezila zelo dolgo ohranijo ostrino in so preprosta za vzdrževanje.

www.xenon-forte.si