Na tržišču je kar nekaj ponudnikov, ki priporočajo različne sisteme, med najpogosteje uporabljenimi pa so mavčne plošče Knauf. Odlikuje jih dobra vpojnost vlažnega zraka in regulacija toplote in hrupa. Gre za sistem, ki je idealen za preureditev vseh vrst prostorov, je dober toplotni izolator in povsem varen.

Za človeka je mavec neškodljiv in je s stališča biologije gradbeništva popolnoma sprejemljiv izdelek. Kot dobra toplotna, zvočna in protipožarna zaščita pripomore k večji udobnosti in varnosti. V kombinaciji z izolacijskim materialom so mavčne plošče tople na dotik in dajejo občutek ugodja in topline. V zaprtem prostoru mavec uravnava zračno vlago. Vsebuje številne majhne pore, ki po potrebi sprejmejo vlago in jo, ko je zrak v prostoru spet suh, vrnejo v prostor. Tako mavec pripomore k večji kakovosti bivanja.

Sistem spuščenih stropov

Spuščene stropi Knauf iz mavčno-kartonskih plošč zaradi njihovih prednosti uporabljajo tako v novogradnji kot tudi pri obnovi stanovanjskih in poslovnih prostorov. Idealna rešitev so za oblaganje neravnih ali poškodovanih stropnih površin ter za znižanje višine visokih prostorov, s čimer prihranimo energijo za ogrevanje.

Sistem pregradnih sten

Mavec je visoko kakovosten naravni material, ki s pomočjo majhnih por v materialu na naraven način uravnava zračno vlago v zaprtih prostorih. Tako pripomore k prijetnem počutju v prostorih iz mavčno-kartonskih pregradnih sten ali sten, ki so obložene z mavčno-kartonskimi ploščami.

Protipožarna zaščita

Mavec je popolnoma negorljiv material, ki vsebuje 20 odstotkov vode v kristalni obliki. V primeru požara veže nase veliko količino energije in daje še dodatno varnost.