Tudi letošnji sejem je sestavljen iz več tematsko zaokroženih sklopov, in sicer prehrana, eko dom, okolje ter wellness in gibanje. Novost sejma je projekt Zdravje za jutri, ki pokriva več kot 30 tem s področja preventive in varovanja zdravja. Na vprašanja s področja klasične in alternativne medicine bodo odgovarjali zdravniki specialisti.

Vsebina sejemske prireditve je v sklopu prehrane namenjena osveščanju obiskovalcev o večplastnem pomenu kmetijstva in z njim mlekarstva, o sledljivosti, nadzoru in zagotavljanju varnosti in kakovosti slovenskih mlečnih izdelkov.

Obiskovalci bodo tudi letos na sejem lahko vstopili z alternativno vstopnino. Tokrat si bodo vstop prislužili z odsluženimi mobilnimi telefoni ter otroškimi in mladinskimi knjigami. Odslužene mobilnike bodo posredovali v okolju prijazno razgradnjo, knjige pa bodo razdelili varnim hišam, otroškim letoviščem in socialno ogroženim družinam po Sloveniji.

Lani je bila vstopnina na prireditev odslužena baterija - več kot 22.000 obiskovalcev je zbralo 50.000 odsluženih baterij.