Drevesa rastejo le v 5 od 18 odstotkih mest, vzrok pa je slaba kvaliteta in počasna rast dreves v urbanem habitatu. Avstralski strokovnjak za hortikulturo Jaime Single je iznašel zaboj za ponovno uporabo, ki koreninam omogoči rast v širino in ne v spirali. Podobnega načina  doslej ni bilo mogoče razviti v nobenem izmed sistemov, rastline ga dobro sprejemajo, imenuje pa se Air-Pot.

Sistem Superoots Air-Pot je plastični zaboj, ki dejavno izboljšuje kakovost koreninskega sistema rastlin. Narejen je iz recikliranega polietilena (HDPE) in ga bo mogoče, potem ko bomo vanj zasadili še veliko rastlin in bo odslužil namenu, reciklirati.

Prednost sistema je, da rastlinam omogoči naravno rast in ne rast v spirali kot večina zabojev. Ta za rastline ni primerna, kar se odrazi v nezdravih in nestabilnih drevesih. Air-Pot je zasnovan tako, da med presajanjem in transportom rastlina ne izgubi korenin. Kako je to mogoče? Valj v strukturi jajčnega kartona ima na površini luknjice, skozi katere rastline rastejo in črpajo zrak; gre za nekakšno zračno obrezovanje. Luknje v steni omogočijo zraku, da pride v notranjost posode z zemljo, korenine pri vrhu pa se zaradi stika z zrakom izsušijo. Zato v notranjosti zraste večja količina novih korenin, ki nadomestijo odmrle.

Tako drevo ustvari zelo gost in rodoviten koreninski sistem, ki je bolj zdrav od sajenja v klasične lonce. Ko drevo prenesemo na končno lokacijo, Air-Pot preprosto odstranimo in rastlina lahko raste naprej.