Okrasne blazine so detajl, brez katerega zagotovo ne moreta spalnica in dnevna soba, nekateri pa okrasne blazine radi uporabljajo tudi v predsobi in jedilnici. Če imate doma preprosto enobarvno pohištvo, bodo okrasne blazine za vas dobra rešitev. Če se tudi sicer radi igrate z barvami, motivi in detajli, pa lahko blazine še dodatno popestrijo vaš slog.

Črno-beli svet okrasnih motivov

blazine1.jpg

Okrasne blazine Ferm Living so preprosto prekrasne in težko se jim boste uprli. Cene se gibljejo med 40 in 70 evrov za kos,  motivi pa segajo vse od ptičev, ptičjih kletk in zemljevidov do gob, človeških silhuet, koles, narave…

Sočen hamburger sredi dnevne sobe

blazine2.jpg

Če imate smisel za humor, si iz blazin sestavite hamburger. Takšen zabaven dodatek bo popestril vsak prostor in je odlično darilo. Dekoracija je sestavljena iz treh blazin v barvi toasta, ene v barvi sira in solate ter dveh »rezin« paradižnika. Posamezne kose lahko uporabljate ločeno, vendar bodo  zloženi kot hamburger videti mnogo bolj zanimivi.

Zajtrk z mlekom in piškoti

blazine3.jpg

Za nostalgike, ki se radi spominjate zajtrkov iz otroštva, ko so vam mame vsako jutro pripravile skodelico mleka in maslene piškote, je blazina v obliki piškota petit beurre kot nalašč.

Mehke blazine v obliki kamenja

blazine4.jpg

V stanovanje  lahko vnesete tudi naravo. Okrasne blazine južnoafriške oblikovalke Ronell Jordaan spominjajo na kamenje. Kljub na prvi pogled trdi obliki pa so zelo udobne za poležavanje in sedenje. Pravzaprav so naravnost odlične in zelo lepe, malce manj prijetna je le cena, ki sega od 300 evrov naprej.

Barvni potiski na blazinah in pohištvu

blazine5.jpg

Podjetje Teo Jasmin je svoj prihod na tržišče leta 2001 napovedalo z barvnimi potiski sten, zdaj pa lahko njihove kreacije občudujemo tudi na okrasnih blazinah in pohištvu. Motivi so lepi, urbani in drugačni ter lepo popestrijo sodobno urejen dom.