Rafflesia arnoldii je parazit med rastlinami in razvije največji cvet na svetu, ki meri v širino skoraj meter. Močno rdečkasto-rožnata barva cveta je posuta z belimi pikami, vonj  pa je nenavaden. V sredini ima veliko kotanjo za vodo, je brez stebla, listov in korenin.

Hydnora africana je prav tako parazit, ki napada korenine rastlin v puščavah Južne Afrike. Njen cvet spominja na oranžno meso melone, dišeč vonj pa privablja roje mrhovinastih hroščev.

Dracunculus vulgaris po barvi in vonju spominja na gnijoče meso. Cvet posnema obliko elegantnega lista, ki ima v sredini  vitek črn privesek.

Amorphophallus razvije velikanski cvet, njegovo ime pa dobesedno pomeni »brezoblični moški spolni organ«.

Wolemia nobilis, drevo bizarnega videza, je bilo do leta 1994 znano le zaradi več kot 120 milijonov let starega fosila. Biologi so kasneje odkril nekaj manj kot sto rastlin.

Rastlino Welwitschia mirabili sestavljajo le dva lista in steblo s koreninami. Lista rasteta, vse dokler ne dosežeta nenavadne in povsem nezemeljske oblike. Steblo se bolj kot v višino veča v širino. Njena življenjska doba je 400 do 1500 let, raste pa v Namibiji. Znanstveniki verjamejo, da gre za ostanek jurske dobe.

Drakaea glyptodon je orhideja. Po barvi in vonju spominja na gnijoče meso.

Wolffia angusta je najmanjša rastlina na svetu. Z večjim številom rastlin bi z lahkoto pokrili površino prsta, z dvema cvetovoma pa ravno zapolnili črko o.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.