Škatle za shranjevanje novoletnih okraskov imajo v notranjosti številne predalčke, ki preprečujejo, da bi krhko okrasje počilo. V vsak predalček položimo po enega izmed okraskov; ker imamo teh ponavadi doma veliko, so temu prilagojene tudi škatle, ki so načrtovane tako, da lahko sprejmejo kar največ tovrstne vsebine.

p2.jpg

Plastične škatle

p1.jpg

Stare igrače ali oprema za kampiranje – škatle iz plastike so idealne za shranjevanje vsega, kar ni lomljivo. Na voljo so v različnih barvah, tako da si lažje zapomnimo, v katero izmed njih smo shranili katere predmete. Vsaka  ima poseben pokrov, ki zadržuje vlago; prav tako pa so uporabne zaradi enostavnega načina shranjevanja, ki omogoča priročno postavljanje eno vrh druge.

Škatle za tekstil in dokumente

ptekstil.jpg

Dragocen tekstil, stare poročne obleke in dediščino odej je treba oviti s papirjem, ki ne vsebuje kislin. Tovrstne materiale zato shranjujte v posebnih škatlah, ki so znane kot arhivske in so narejene posebej za shranjevanje tekstilij. Te škatle vam bodo prišle prav tudi za spravljanje dragocenih knjig in dokumentov, saj zmanjšujejo odstotek plesni, ki se čez čas nabere na papirjih, kadar jih hranimo v navadnih kartonastih škatlah.

Podposteljne škatle za hranjenje oblačil

ppostelja.jpg

Škatle večjih dimenzij, ki se prilegajo pod posteljo, so odlične za shranjevanje izvensezonskih oblačil. Izberite takšne v barvi postelje, saj bodo tako manj opazne, vendar priročne za uporabo v primeru, če se vreme nenadoma poslabša in se na obzorju pokažejo hladnejši dnevi.