Avtomatizirana proizvodnja

philips3.jpg

V Drachtnu ima Philips eno svojih največjih tovarn za izdelavo izdelkov za osebno nego. Brivniki Senso Touch nastajajo v treh izmenah na treh linijah proizvodnje s strogimi zahtevami po natančnosti in kakovosti. Večina proizvodnje poteka z avtomatiziranimi stroji in robotskimi rokami, vendar pa je kljub temu v tovarniških halah kar precej zaposlenih. Ti so v večini primerov zadolženi za nadzor delovanja strojev in preverjanje kakovosti.

Med proizvodnjo preverjajo njeno delovanje, natančneje pa pregledujejo posamezne elemente tudi z mikroskopi, da bi lahko preprečili še tako majhna odstopanja. Kljub avtomatizaciji proizvodnje delavci ostajajo ključni za delovanje tovarne, saj skrbijo za usklajenost strojev, kakovost in tudi zaključno montažo, ki delno poteka ročno.

Brivski laboratorij

philips2.jpg

Philipsov kompleks v Drachtnu ni namenjen zgolj izdelavi brivnikov, temveč tudi njihovemu načrtovanju in preizkušanju. Eden izmed najbolj zanimivih delov je ravno laboratorij za preizkušanje izdelkov, v katerem Philipsovi uslužbenci vsakodnevno preizkušajo nove izdelke in prototipe. Postopek preizkušanja mora potekati v čim bolj različnih razmerah – pri mokrem britju na primer uporabljajo različne vrste brivskih pen in mil, brivnike uporabljajo na vlažni in suhi koži ter na različno dolgi bradi. Občasno v laboratorij povabijo tudi okoliške prebivalce različnih starosti, oblik obraza in tipov kože, da lahko z njihovimi mnenji o delovanju aparatov iščejo nove nadgradnje.

Senso Touch – skrb za kožo

philips1.jpg

Brivniki serije Senso Touch so namenjeni suhemu in mokremu britju, saj vodotesne naprave omogočajo uporabo pene za britje in tudi enostavno čiščenje s tekočo vodo. Philipsovi inženirji so nekaj izmed mnogih sprememb namenili tudi gibanju glave, ki se v brivnikih višjega razreda giblje praktično v vse smeri. Največji napredek so doživela rezila oziroma brivna glava iz posebnega materiala.

Utori in luknje so razporejeni tako, da ujamejo najrazličnejše tipe dlak – kratke, dolge in ležeče, kar omogoča gladko kožo že v nekaj potezah. Novi sistem rezil je verjetno največji napredek brivnikov Senso Touch 3D v primerjavi s starejšimi modeli, saj novi brivniki hitro in brez draženja kože odstranijo vso brado. To je bilo tudi vodilo Philipsovih inženirjev; doseči kakovostno britje že ob majhnem pritisku brez draženja kože.

Najboljša tehnologija v cenejših aparatih

Zanimiva je razlika med brivskimi glavami Philipsovih modelov Senso Touch 3D in cenejših 2D. Namesto da bi pri Philipsu iskali kompromise med ceno in zmogljivostjo za brivske aparate nižjega razreda, so raje uporabili rezila, ki so bila nameščena v najboljših brivnikih prejšnje serije. Modeli Senso Touch 2D imajo tako najnovejši dizajn, notranjo zgradbo in gibalni sistem glave, rezila pa so v bistvu najboljše, kar je Philips lahko ponudil pred nedavno predstavitvijo sistema v 3D-aparatih.

Vse nove izdelke odlikuje kompaktno ohišje, ki je popolnoma izkoriščeno, tako da v njem samem ni nobenega prostora, brivski aparat pa prijetno leži v roki ne glede na cenovni razred, ki mu pripada. Senso Touch 3D s sistemom Jet Clean+ poskrbi za samodejno čiščenje, podmazovanje in polnjenje aparata prek serijsko priloženega stojala – v vaših rokah ostane zgolj in samo britje.