Basil's Triptych je ime linije luči, ki po videzu spominja na kupole cerkva. Eleganten videz je delo DZstudia, ki je navdih poiskal pri moskovski katedrali svetega Vasilija. Arhitekturna mojstrovina navdušuje umetnike že dolgo, zdaj pa je postala zanimiva tudi za iskalce sodobnih rešitev v oblikovanju.

luci1.jpg

Kupole so izdelane v obliki plamena, izhodišče njihovega oblikovanja pa je, da je vsak človek svetloba sveta. Najbrž je prav ta krščanska miselnost vplivala na nastanek elegantnih in preprostih luči. Če vam je všeč ruska kultura, jih vsekakor vključite v interjer.

Tapeciranje prodira na vsa področja

luci3.jpg

Tapecirano pohištvo je zaradi drugačnega videza izjemno priljubljeno in temu ni nič drugače niti v svetu svetil. Clamp je tapecirana svetilka, ki sta jo za DZstudio oblikovala Enrico Zanolla in Andrea Di Filippo. Tapecirana luč je zadetek v polno, projekt pa naj bi se zgledoval po znameniti zofi Chesterfield.

Mnogi barvni odtenki so kot nalašč za različne atmosfere, ki jih želimo doseči v stanovanju. Za umirjeno lahko izberete črno-bel videz, za več živahnosti pa se odločite za kričečo rumeno barvo.

Viseči čajni servis

luci4.jpg

Še bolj nenavadna luč pa je Arnolfini - velika konstrukcija, ki je pravzaprav servis za čaj, ki visi s tropa. Skodelice, žličke in krožnički so živahno razporejeni okrog sijalk in polepšani s steklenimi dragulji.

Ni kaj, domišljija res ne pozna meja.