Majhni vrtički, posamezni cvetovi ali zelišča lahko dobro uspevajo v enem lončku z organsko pridelano zemljo. Za to ne potrebujete ogromne zelenice ali velikih posod, temveč si lahko čudovite urbane vrtičke pričarate kar na sredi vaše dnevne sobe.

prva.jpg

Mini bonsaj v škatlici za CD

druga.jpg

Če imate doma kakšne stare promocijske kovinske škatlice za CD, jih namesto, da jih vržete v koš, uporabite za cvetlični lonček vašega mini vrtička. V zemljo, ki jo boste položili v kovinsko škatlico, na primer posadite bonsaj – ta bo v manjši količini zemlje vselej ostal nižje rasti. Bonsaj nekajkrat dnevno poškropite z vodo, toda nikar ne pretiravajte z zalivanjem. Na vrh zemlje položite še nekaj kamnov. Ti bodo poskrbeli za vlažnost zemlje. Mini vrtiček je odličen sodobni okras za vašo pisarno.

Naj bo kovinsko tudi uporabno

cetrta.jpg

V različne manjše kovinske posodice oziroma škatlice lahko posadite skorajda kar koli. Pustite domišljiji svojo pot. Tako ahko na primer posadite krešo, pšenico (posadite jo tik pred božičem), deteljico, češnjevec (majhen paradižnik) in zelišča. Posadite le rastline, ki ne zrastejo visoko. Najboljše pri tovrstnem vrtnarjenju je, da lahko svoj vrtiček premikate po stanovanju, kolikor se vam zljubi.

Bodite izvirni

peta.jpg

Če si želite zares drugačnega vrtička – si ga ustvarite v obliki prstana. Eko prstan lahko nosite ves čas pri sebi - govorimo o resnično majhnem vrtičku. Mini urbani vrtički so lahko izvirno božično darilo za vaše najdražje. Naredite jih z ljubeznijo in podarili boste dragoceno zeleno darilce.