Ljudje se radi navežemo na svojo odejo. Nekatere so stare tudi 20 let in več! Dokazano je, da je takšna doba za odejo veliko preveč, saj se v odejah sčasoma naselijo pršice, ki so najpogostejši vzrok kroničnih alergijskih obolenj. Potenje, bolezni dihal in nespečnost so pogosto posledica težkih in nezračnih polnil. Odeja z dolgoletno uporabo izgublja tudi svojo toplotno vrednost, saj se polnilo razrahlja in v odeji nastanejo »mrzle cone«.

Vas ponoči zebe, občasno pa vam je prevroče?

Razlog je vaša odeja, ki ne regulira toplote. Odeja iz umetnih materialov vas hitro ogreje, nato pa ne skrbi več za uravnavanje temperature. Zaradi tega se ponoči potite in odkrivate, kar pa v hladni spalnici povzroča tudi revmatične težave. Kakovostne odeje iz naravnih materialov, kot sta svila in puh, so zračne, zato se v njih ne boste potili, uravnavajo temperaturo in imajo visoko toplotno vrednost, kar je še posebno pomembno v teh mrzlih nočeh.

Svila: zimska pravljica brez pošasti

Odeje iz svile so primerne za zimske in poletne noči, saj vas svila pozimi greje, poleti pa daje hladnejši občutek. Za prihajajoče hladnejše mesece svetujemo toplejšo svileno odejo, ki ima več svilenih plasti. Svila je naravni antialergik, saj je pršicam negostoljubna. Zagotovite si prijetno topel spanec brez pršic z odejami Vitapur!