V prazničnem letu se Gorenjka predstavlja s sloganom Polna vsega dobrega, ki odraža njeno načelo visoke kakovosti. Hkrati so si trije najbolj klasični izdelki Gorenjke, mlečna, lešnikova in jedilna čokolada, za kratek čas v omejeni izdaji nadeli še staro, retro podobo, takšno, kot se je spominjamo tisti, ki smo se z Gorenjko sladkali že v otroštvu. Prijetne spomine vzbuja s starim logotipom in s simpatično deklico z avbo, ki jo je ustvaril umetnik slovenskega stripa Miki Muster.

gorenjka2.jpg

V vseh letih si je Gorenjka s svojo kakovostjo pridobila kopico zvestih kupcev in kar trikrat zapovrstjo prejela naziv Superbrands Slovenije. Gorenjka vedno znova preseneča z novostmi, posebnost, ob kateri se ljubiteljem čokolade zableščijo oči, pa je njena ročno izdelana čokolada velikanka, težka kar sedem kilogramov in bogato posuta z najboljšimi lešniki. Gorenjka se lahko pohvali, da njene lešnikove čokolade vsebujejo največ lešnikov med istovrstnimi izdelki na slovenskem trgu, kar ni kar tako – Slovenci namreč najraje posegamo ravno po čokoladah s celimi lešniki.

gorenjka1.jpg

Zgodba o Gorenjki se je začela davnega leta 1922, ko je v Lescah svojo tovarno čokolade osnoval Adolf Zavrtanik, sicer trgovec, katerega glavno načelo je bilo že od začetka visoka kakovost izdelkov. Tradicija slovenske čokolade se ohranja v sedanjosti, saj je Gorenjka še vedno edina v Sloveniji, ki čokolado ustvarja po lastnih receptih od osnovnih surovin do končnega izdelka.