Poznamo različne vrste kopeli, ki imajo različne ugodne učinke. Zdravilne učinke vode pa lahko še okrepimo z različnimi dodatki, kot so zelišča, med, zračna masaža, eterična olja...

Biserna kopel

Pri bisernih kopelih posebne šobe vpihujejo zračne mehurčke, ki masirajo telo s posebno nežnostjo, svežino in občutljivostjo ter obljubljajo da bo vaša polt še dolgo čvrsta in zdravega videza. Biserna kopel je zelo učinkovita pri degenerativnih in revmatskih težavah ter poškodbah gibalnega sistema. Deluje sproščujoče in protibolečinsko.

Mlečna ali Kleopatrina kopel

Kopel vsebuje mleko, med, sol in eterično olje geranije, ylang-ylanga, bergamotke ali petulije. Kleopatrina kopel je primerna za suho in občutljivo kožo, ki ji vrača voljnost in prožnost. Koža je ogledalo duše, zato priporočamo kopel po napornem, utrujajočem dnevu za popolno duhovno in telesno sprostitev.

Sprostitvena kopel

relaxingbath.jpg

Kopel vsebuje kopalno sol in eterično olje geranije, ylang-ylanga, bergamotke in petulije. Sprostitveno kopel priporočamo vsem, ki žive stresno, saj pomirja, spodbuja in ustvarja notranjo harmonijo telesa. Ugodno vpliva na razpoloženje in čustva.

Kopel za čiščenje in osvežitev 

Kopel vsebuje kopalno sol in eterično olje evkaliptusa, rožmarina, pomaranče, grenivke. Kopel za čiščenje in osvežitev telesa učinkuje na presnovo in pospešuje odvajanje telesu škodljivih snovi. Zelo dobro deluje na dihala in dihalni center. Daje občutek sproščenosti, poveča vitalnost in dobro počutje.

Apolonova in Dianina kopel

Kopel sestavlja kopanje v masažni kadi, v vodi, obogateni z naravnimi aromami. H kopeli se poda še požirek vitaminov v obliki naravnega soka iz različnih vrst sadja. Sok lahko nadomestite s čaji ali blagim svežim aperitivom.

Apolonova in Dianina kopel, poimenovana po dveh karizmatičnih bogovih, je v zgodovini že imela svoje mesto. Apolon je bil bog sonca in svetlobe, Diana pa zavetnica narave in boginja lune. Njena lepota je bila ideal ženske lepote.

Zeliščne kopeli

bath9.jpg

Kopel je sestavljena iz raznovrstnih zelišč, ki obogatijo moč vode in se dotaknejo skoraj vseh naših čutov. Vodi dodamo izvlečke zelišč po želji. Moč zeliščnih kopeli je v izbranih darovih rastlin (smreka, brin, kamilica, poprova meta...), ki se zlijejo v harmonijo zdravja in dobrega počutja. Pred vstopom v kopel priporočamo tuširanje ali piling telesa, saj čista koža bolje vpija zelišča.

Kopel z morsko soljo

Za eno kopel potrebujete 250 do 500 gramov morske soli. Lahko jo kupite že pripravljeno v zavitku. Sol enostavno dodate vodi in pustite nekaj časa da se raztopi. Kopel z morsko soljo krepi, draži, pospešuje prekrvavitev in pomaga proti utrujenosti.

Limonina kopel

Kupite šest neškropljenih limon, razrežite jih na ploščice in jih dajte v lonec z vodo. Čez nekaj ur jo precedite v vodo za kopanje. Limonina kopel omehča kožo in pomirja.