Kljub temu pa so z vodnimi posteljami že od začetka povezani številni predsodki, ki so še danes trdno zasidrani med kupci. Ljudje težko sprejemamo novosti, tudi tiste, ki s seboj prinesejo izboljšanje kvalitete življenja. Oklepamo se utečenih navad, zato so bili vsi veliki izumi v zgodovini sprejeti z veliko mero dvoma in nezaupljivosti.

Resnica o vodnih posteljah…

Vodne postelje imajo za seboj dolgo in pestro zgodovino. Zamisel o spanju na vodi je stara že več kot 3000 let, saj so že Perzijci spali na vrečah iz kozje kože, napolnjenih z vodo. Sodobne vodne postelje so na trgu skoraj 40 let in v tem času je bila ta tehnološka inovacija izpiljena do popolnosti.

Mnogo strokovnjakov poudarja, da imajo vodne postelje številne prednosti pred klasičnimi ležišči. Ena glavnih je njihova sposobnost, da se idealno prilegajo vsakemu posamezniku, njegovim telesnim posebnostim in različnim spalnim položajem. Zelo pomembni sta tudi sproščujoča toplota in popolna higiena.

… in zmote, povezane z njimi

Z vodnimi posteljami pa so povezani tudi številni stereotipi oziroma zmotna prepričanja. Mnogi še danes verjamejo, da vodne postelje klokotajo, povzročajo morsko bolezen, da partnerja motita drug drugega med spanjem in da so ljubezenske igrice na njih otežene.

Toda to je le teorija, praksa pa je povsem drugačna. Kdorkoli leže na vodno posteljo, hitro ugotovi, da pravilno napolnjena povzroča komaj zaznavne šume in se sicer malo ziblje, ampak samo tedaj, ko nanjo ležemo. V vodno jedro so namreč vgrajeni dušilci valovanja iz mikrovlaken, ki delujejo kot grobe gobe, ki vsrkavajo vodna premikanja. To pomeni, da postelja sledi našim gibom in da se pri spremembi ležalnega položaja voda umiri v istem trenutku kot naše telo.

Ne samo za spanje :)

Vodna postelja za dve osebi je sestavljena iz dveh ločenih vodnih jeder, ki imata vgrajen ločen sistem dušenja valovanja, zato s svojim premikanjem ne motimo partnerja. Kadarkoli pa si zaželimo »bližnjega srečanja« z njim, smo presenečeni, kako udobna in prijetna je vodna postelja za ljubezenske igrice. Udobje v vsakem položaju, neprekinjena površina ležišča in hidravlična lastnost namreč prinesejo dobrodošlo svežino v naše ljubezensko življenje.