Večina tistih, ki želijo skriti lepotne napake v stanovanju, se odpravi v trgovino in kupi sliko večjih dimenzij, plakat ali špansko steno. Tako namesto razpoke v zidu gledate obraze ljudi, pokrajino ali vzorce, ki jih imate radi. Na prelepljeno steno lahko namestijo police in druge dekoracije, manjši glasbeni predvajalnik ali vaze.

Ideje iz domače delavnice

Čeprav so takšni zasloni odlična možnost, pa so lahko precej dragi. Bolje je, če jih izdelate sami. Uporabni so različni materiali. Ena izmed možnosti je, da uporabite dve vratni krili, ki ju s kovinskimi deli spojite in uporabite kot pregrado. Če imajo vratna krila steklene vstavke, lahko ti učinkovito nadomestijo okvirje za slike.

Priljubljene so tudi tkanine. Blago daje neskončne možnosti vzorcev in barv, med katerimi boste lahko izbrali takšne, ki bodo lepo dopolnili slog  stanovanja. Za eleganten moderen videz izberite črtaste tkanine in izdelajte zaveso.Na nosilni palici jo obesite pred moteč element in ga skrijte. Za bolj industrijski videz lahko za nosilec uporabite tudi navadno žico. Če ste lastniki starinskega pohištva, bo lepo videti, če boste tkanino dekorirali s kosom barvaste vrvi, ki jo lahko pritrdite ob rob stene in z njo občasno odstrete pogled na sicer zakrito ozadje. K starinskemu pohištvu se lepo podajo tudi vzorci blaga s pridihom preteklosti.

Cenejši način izdelave zavese je, da kupite ostanke blaga in s pomočjo lastne domišljije sestavite unikaten vzorec.

Prostor naj bo slogovno usklajen

Pri zastiranju je najpomembnejše, da se zastor oziroma zavesa ujema z drugim pohištvom. Tako se vaši gostje ne bodo spraševali, kaj se skriva za nenavadno zaveso z »vesoljskim« vzorcem. Če se boste odločili za blago, primerjajte slog in barve z drugimi vzorci v sobi. Morda pa lahko iz enakega blaga, kot je zastor, izdelate tudi okenske zavese. Tako bo prostor povsem usklajen. Kakorkoli že se boste odločili, vedno dodajte kanček kreativnosti: le tako bo vaše stanovanje resnično videti nekaj posebnega.