Le dobro naspani bomo lahko zakorakali v nov dan in bili pri reševanju vsakodnevnih obveznosti uspešni. Predpogoj za dober spanec je tudi lepo urejena spalnica, ki naj bo urejena v skladu z našim karakterjem in življenjskim slogom. Barve imajo pri ustvarjanju razpoloženja in dobrega počutja pomembno vlogo. Če spalnico uporabljate predvsem za spanje, potem jo odenite v tople in mirne. Tisti, ki v spalnicah ure in ure dolgo gledate filme, se radi obmetavate z blazinami, v njej telovadite ali pa jo uporabljate za druge vrste aktivnosti, pa stene obarvajte z živahnimi barvami.

spalnica01.jpg

Tudi svetloba ima v spalnici pomembno vlogo. Naj si gre za naravno ali umetno osvetlitev prostora, naj bo ta prilagojena vašim aktivnostim: branju, pisanju, gledanju televizije …

Navdušujoča struktura linearnih ploskev

Pri prenovi spalnice se lahko osredotočite tudi na strukturni izraz interjerja. Z razgibanim videzom posameznih linearnih ploskev, kot so stene, okenske zavese, preproge, drsna vrata ali strop, bomo dobili zanimive učinke.

Tako lahko steno za posteljo prekrijete s stenskimi oblogami minimalističnega videza, ki z rastrom oziroma sivimi in belimi toni ustvarjajo atmosfero. Knjižne police ali vgradno omaro prekrijte z vrati iz transparentne umetne snovi, dodajte za odtenek temnejše zavese in ujemajočo se preprogo. Prostor ste tako razdelili na posamezne linearne ploskve, ki se strukturno dopolnjujejo in prekrivajo ter navdušujejo z nevsiljivim, a zelo privlačnim in modernim videzom.

Za tiste, ki iščete navdih, kako polepšati spalnico, se bo v naši fotogaleriji na to temo našlo kar nekaj dobrih zamisli.