Hiša je zasnovana kot tehnološki laboratorij za preizkus inovativnih gradbenih strategij. V njej so uporabili široko paleto materialov, sistemov in konstrukcijskih tehnik. Vhodna stran je zastekljena z recikliranimi steklenimi ploščami, ki tvorijo vizualno učinkovito transparentno fasado.

Zadnji del stavbe prav tako prekriva transparentna fasada, ki pa je izdelana s toplotno obdelano umetne mase, podobno tisti, ki jo uporabljajo za rastlinjake. Čeprav imajo te polikarbonatne plošče le majhno izolacijsko vrednost, izgubo energije delno omili usmerjenost stavbe proti jugu, kar hiši čez dan daje obilo svetlobe.

Večnamenski bivalni in kreativni prostor

Notranjost je zasnovana kot večnamenski bivalni in kreativni prostor, ki ga lahko uporabljamo tako za pisarno in galerijo kot za igralnico. Številne drsne stene dajejo videz jasnega in prostranega prostora, medtem ko pisane omare za shranjevanje ponujajo številne možnosti za delo in igro.

Škatlasta kopalnica je odeta v hladne belo modre tone. Njena prednost je premičen strop, ki ga ob lepem vremenu lahko povsem odpremo in prostor obilno napolnimo s svetlobo in toploto.

Z bambusom obdan vrt  ima zbiralnik za deževnico, spiralno stopnišče pa vrt povezuje z dnevno sobo. Tudi streha je nekaj posebnega. Poleg tega, da je delno premična, je tudi zelena. Na njej so nasajeni paradižniki, zelišča in druga zelenjava, ki si prostor delijo s sončnimi zbiralniki. Arhitekt in lastnik hiše Andrew Dunbar je s svojo kreacijo več kot zadovoljen.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.