Mladiček je prvič dlje časa ležal na prsih matere Yang Yang, zaradi česar so lahko oskrbniki prepoznali spol malega pande. Zdaj se bo dunajski živalski vrt dogovoril s kitajskimi predstavniki o izbiri imena, obiskovalci pa bodo verjetno zanj glasovali prek spleta. Po kitajski tradiciji lahko dobi ime šele sto dni po rojstvu. Sicer v prvem letu pogine kar 40 odstotkov te v naravi ogrožene vrste živali.

Pandin mladiček bo ta četrtek star natanko mesec dni. Z materjo Yang Yang biva v majhnem zaboju, se prehranjuje vsake štiri ure in se lepo razvija. Verjetno bosta še nekaj mesecev ostala skrita pred javnostjo, vse dokler se ne bosta sama odločila pokazati obiskovalcem.

Kot je dogovorjeno med dunajskim in kitajskim živalskim vrtom, bo mladiček pande vsaj dve leti bival na Dunaju, potem pa ga bodo, tako kot so lani njegovo sestro Fu Long, prvo v Evropi po naravni poti spočeto pando, vrnili na Kitajsko.

baby_elephant_by_wwarby_at_flickr.jpg

Medtem ko je mali panda ob rojstvu tehtal le sto gramov, je slonji mladiček, ki se je v začetku avgusta prav tako skotil na Dunaju, tehtal kar 112 kilogramov. Že po enem tednu se je Tuluba na majavih pokazal obiskovalcem, zdaj pa jih vsak dan zabava z vragolijami v vodi in blatu.

Videposnetek si lahko ogledate tukaj.